2019-06-11 11:09:17• hírek • Nagy Tímea

Óriási büntetés! Ennyi tilosban parkoló autót tüntetett el a lopóautó az első hónapban

Május 6-tól június 6-ig, munkába állásának első havában több mint száz szabálysértőnek nyúlta le az autóját a lopóautó. A kiszabott büntetések összege sem elenyésző.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala hivatalosan is megerősítette, sikeres akciónak bizonyult a hivatal, a Közterület-fenntartó Vállalat és a Helyi Rendőrség összefogása a tilosban parkolók ellen. Az elmúlt egy hónapban, pontosabban június 6-ig 104 járgányt szállíttattak el az Iveco segítségével a Transurban telephelyére.

 

Ezek közül 102-t kiváltottak a tulajdonosok, de két sofőr meg nem jelentkezett.

 

A Helyi Rendőrség munkatársai 112 esetben róttak ki pénzbeli szankciót a közlekedési szabálysértésért, a visszaszolgáltatásokért pedig összesen 49.550 lejt fizettek a vétkesek. Ennél is fontosabb azonban, hogy az emelőkocsi üzemeltetése óta jelentősen csökkent a tilosban parkoló autók száma.

 

Emlékeztetőül, hogy miként is zajlik pontosan az egész procedúra:

 

A Helyi Rendőrség is észreveheti a szabálytalanul parkoló autót, de akár lakossági bejelentés alapján is a helyszínre vonulhatnak. Öt perc elteltével megírják a "rakoncátlankodó" sofőr számára a büntetést, melyet a jármű szélvédőjére tűznek, s természetesen minderről fényképet is készítenek. Idő közben kiérkezik az emelőkocsi csapata is, mely megkezdi az autó felemelését.

 

  • Ha a tulajdonos még azt megelőzően visszaér a gépjárművéhez, hogy az az emelőkocsi platformjára kerülne, még nem kell kifizetnie azt a bizonyos 300 lejt – az emelési díjat.
  • Ha viszont a tulaj késlekedik néhány percet, és az autót már felpakolták, akkor 300 lej helyszíni kifizetése esetén kaphatja vissza tulajdonát.
  • Ha nincs nála ennyi készpénz, akkor a Transurban székhelyére szállítják a kocsit. Amennyiben az illető még aznap érte megy, összesen 500 lejt fizet, viszont minden további késlekedés naponta 50 lejbe kerül.

 

 

Azt azonban jó tudni, hogy a szabálytalan parkolásért kiszabott rendőrségi büntetést mindenképp ki kell fizetni, attól függetlenül, hogy elszállítják-e a kocsit vagy sem, és még büntetőpontokat is kiszabnak a szabálytalankodásért cserébe.

 

  • Mindezek fényében tehát, azoknak a tulajdonosoknak, akik már nem találják meg ott az autót, ahol hagyták, a Gőzfűrész (Gara Ferastrau) utca 9. szám alatt érdemes jelentkezniük.
  • A kiváltáshoz mindenképp be kell mutatni a személyazonossági igazolványt, a vezetői engedélyt és az autó forgalmi engedélyét vagy törzskönyvét.
  • Majd, ha sikerült visszaszerezni a kocsit, a tulajdonosnak a Helyi Rendőrséget is fel kell keresnie, hogy az ügyben készült jegyzőkönyvet pontra tegyék.

 

Érdemes tehát kétszer is megfontolni a szabálytalan parkolást, hiszen könnyen drága mulatság kerekedhet a dologból. Lakossági bejelentésért pedig a Helyi Rendőrség telefonszámát, a 0361-919-et lehet tárcsázni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: