2014-05-09 18:31:54• hírek • Kocsis Zoltán

Orgona Néptánc Fesztivál vasárnap Egriben

Immár nem képzelhető el tavaszutó Egriben az Orgona Néptánc Fesztivál nélkül. Az idén összesen tíz - ebből nyolc partiumi, kettő pedig magyarországi - tánccsoportot felvonultató fesztivált immár negyedik alkalommal szervezi meg az Egri Csodaszarvas Néptáncegyüttes, az Egri Községi Tanács és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ támogatásával.

Az idei fesztivál május 11-én, vasárnap 14.00 órakor kezdődik. Ekkor az egri kultúrotthon előtt mintegy tucatnyi szekér gyűl össze. Innen indul ugyanis a szekeres felvonulás, amely végighalad a teljes községen. A legények és a leányok népviseletbe öltözve ülnek majd a szekereken és nótájukkal próbálnak felélénkíteni valamit a régi falusi mulatságok romantikus bájából.

Délután 16.00 órától aztán már a kultúrotthon lesz az események színtere. A közel két és fél órásra tervezett programban fellép az avasújvárosi Bokréta, a kökényesdi Rozmaring, a széri Kukurók, a szilágycsehi Berekenye, valamint a hadadnádasdi és a börvelyi néptánccsoport további a lázári iskolások. A közönség megcsodálhatja Egri magyarországi testvértelepülésének, Szamosszegnek, valamint a szintén angyaországbeli Méhtelek néptánccsoportját. Természetesen színpadra lép a házigazda, azaz az Egri Csodaszarvas Néptánccsoport is.

A gálaműsor után, amelyre a belépés természetesen ingyenes, táncház következik. Ekkor valamennyi vendég szabadjára engedheti táncos kedvét és táncos lábait.

„Nem csak azért vagyunk magyarok, mert magyarul beszélünk, hanem mert hagyományaink vannak. Ezeket a csodálatos és egyedi hagyományainkat pedig kötelességünk megőrizni. Ezt a célt szolgálja a maga eszközeivel az Orgona Néptánc Fesztivál is", jelentette ki Szarvas Károly, a fesztivál főszervezője, az Egri Csodaszarvas Néptánccsoport vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: