2009-12-29 15:29:09• hírek • Szatmar.ro

Öregfiúk - találkozó a vívóteremben

Szatmár.ro archívum
Szatmár.ro archívum

A legendáké, az apáké és a jó kedvé volt a főszerep a vívóteremben.

A 2009-es évad végeztével az amatőrök és az önfeledt jókedv vették át a hatalmat a Csipler Sándor Vívóteremben, hisz a szombati Sajtó-kupa után hétfő este az egykori nagyságok valamint a jövő tehetségeinek az szülei ragadtak fegyvert.

Lengyel Évának, File Attilának és Dan Sutának sikerült nyolc korábbi nagyságot, országos és nemzetközi versenyeken érmeket szerző vívót összegyűjtenie Vasile Costa, Andrei Saveanu, Bálint András, Csengeri Zsolt, Claudiu Vonet, Stepper István, Florin Aciu és File Attila személyében. Érdekesség, hogy a korábbi román válogatottak mellett két egykori német válogatott is tiszteletét tette, mivel Balint és Saveanu a Nationalmannschaft mezében is magára húzhatta.

A versenyt az egykori kadett Balkán-bajnok Vonet nyerte File előtt, a két harmadik helyet Bálint és Saveanu szerezte meg.

„Volt aki már 10 éve nem fogott a kezébe tőrt, de így is jó kis meccsek voltak, a fiúkon volt vagy 10-15 kilogramm súlyfelesleg, és emiatt először az is felmerült, hogy súlycsoportok szerint bonyolítsuk le a versenyt. De végül mindenki vívott mindenkivel és még volt egy kieséses szakasz is. Sajnos Costa nem tudott végig vívni, mert közben lesérült " - mondta Lengyel Éva.

A nap második részében a szülők, pontosabban az apák ragadtak kardot az Apa Kupára elkeresztelt viadalon, ám Nagy Lehel ötletgazda megvigasztalta és egyben meginvitálta az édesanyákat is: Nők Napján szeretnék megrendezni az Anyák Kupáját is.

A versenyt mellesleg Szilágyi Balázs nyerte, Pop Emil lett a 2., Dragusin Tudor és Matúz Zsolt a 3., Kató Zoltán az 5., Nagy István a 6., a 7. helyen pedig Szép Csaba végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: