2010-05-11 09:25:01• hírek • Szatmar.ro

Öregedési folyamatot gyorsító tényezők

Abban az esetben, ha a hormonok kibillennek egyensúlyi állapotukból, a szervezet öregedni kezd. Férfiak esetében, a száraz bőr, a ráncképződés, a depresszió, a csökkenő nemi vágy, az elhízás, a szív betegségei és a cukorbaj is a hormonális egyensúly felborulásának következményei.

Az öregedést számos külső és belső tényező befolyásolja. A fokozott inzulintermelés is közrejátszik a felgyorsult öregedési folyamatban. Az inzulinnak fontos szerepe van, feladata a szervezettbe bevitt táplálékot a megfelelő sejtekbe tárolni. Ahhoz, hogy sejtjeink táplálkozását megfelelő szinten tartsuk, mindenkinek szüksége van bizonyos szintű inzulinra. Egy nemzetközi kutatócsoport vizsgálatai alapján, az öregedést a következő okokra vezették vissza:

  • Az egyik ludas a glukóz. A sok cukorfogyasztás miatt sok inzulin termelődik és a glukóz tönkreteszi a sejtfalakat.

  • A másik tényező a sok kortizol. Fokozott stressz hatására a szervezet több kortizolt bocsát ki, ami a vérnyomást és a pulzust is megemeli, ez pedig megterheli a szervezetet.

  • A sok szabad gyöknek is negatív hatása van. Túlzott mennyiségben megtámadják a saját sejteket, ezen kívül rákkeltő hatásuk is van.

  • Végül az inzulin. A fokozott inzulintermelés cukorbetegséget és érsérüléseket okozhat.

Az öregedés elleni küzdelemben fontos szerepe van az eikozanoidoknak, melyek az olívaóljában és a halban természetes formában is előfordulnak. Ezeket gyógyszer formájában nem lehet bevenni. Hosszabb életre számíthat az is, aki csökkenti a szénhidrát-fogyasztást. Ez a két tényező jelentősen csökkenti az öregedés folyamatát.


Az öregedést számos külső és belső tényező befolyásolja

Az öregedést számos külső és belső tényező befolyásolja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: