2010-06-04 14:05:40• hírek • Szatmar.ro

Öregedés elleni harc

Az öregedés elleni küzdelem "jelensége" egyidős az emberiséggel. Mióta világ a világ, az embereket mindig is foglalkoztatta a halhatatlanság gondolata, ha nem is az örök élet kialakításának mikéntje, de a minél hosszabb életkor elérése annál inkább.

Megszámlálhatatlan csodaszernek kikiáltott termék áll rendelkezésükre azoknak, akik az öregedés elleni küzdelemben nem akarnak alulmaradni. Világszerte nagy horderejű kísérletek folynak az öregedés folyamatának késleltetése érekében. Az amerikai az élvonalban járnak, hiszen endokrinológusok újabban az hangoztatják, hogy az öregedés késleltetése érdekében minél kevesebb szénhidrátot és több eikozanoidokat kell a szervezetbe vinni.

Az utóbbi években a táplálkozáskutatók azt hangsúlyozzák, hogy egészségünk érdekében fogyasszunk minél kevesebb szénhidrátot. A jelek szerint ennek az öregedés késleltetésében is fontos szerepe van. Ez nem jelenti azt, hogy koplalni kell, de a sok cukrot, a tésztaféléket és a gyorsétteremi étkeket mindképpen ki kell iktatni az étrendből. Ezek ugyanis magas vércukorszintet eredményeznek, ami semlegesíti a szervezetben fellelhető eikozanoidokat, ezáltal az öregedési folyamat is felgyorsul.

Másodsorban az eikozanoidok segítenek abban, hogy fiatalosak maradjunk. Ugyan gyógyszer formájában nem került forgalomba, de többek között az olívaolajban és a halolajban nagy mennyiségben fellehető. Ez a hatóanyag egyensúlyban tartja a hormonháztartást, ezáltal nagy szerepet játszik az öregedés folyamatának késleltetésében.


Az eikozanoidok segítenek abban, hogy fiatalosak maradjunk

Az eikozanoidok segítenek abban, hogy fiatalosak maradjunk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: