2010-02-16 11:12:18• hírek • Szatmar.ro

Ördögök tánca

A milánói ördögök a vörös ördögöket fogadják, Benzema is hazalátogat Lyonban.

Kedden két mérkőzéssel kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligájának tavaszi szezonja, ahol a nyolcaddöntőket rendezik meg. Gyorsan le kell szögezni, hogy némileg új formában, lévén, a 16 meccset négy héten és nyolc játéknapon keresztül bonyolítják le, hogy a tévénézők minél kevesebb meccsről maradjanak le. Na meg, hogy a tévétársaságok minél több pénzt fizessenek.

Az első két párosítást egy szóval a viszontlátásként jellemezhetnénk: a Milant erősítő David Beckham és a Real Madrid színeiben szereplő Karim Benzema egyaránt nevelőegyesülete, a Manchester United illetve az Olympique Lyon ellen bizonyíthat.

Az est rangadója az ördögök összecsapásaként jellemezhető Milan - Manchester United találkozó lesz. A találkozó kapcsán mindenki Beckham nevét emlegeti, ami nem véletlen: a veterán jobb oldali középpályás összesen 394 meccset játszott Sir Alex Ferguson csapatának mezében. „Manchesterben nőttem fel, 27 éves koromig ott is éltem és azt reméltem, hogy soha nem kell elhagynom a csapatot. Életemben először kell azt remélnem, hogy a ManU vereséget szenved", mondta a meccs előtt a 115-szörös angol válogatott játékos. Akinek azért van miért bizonyítania, ugyanis azért kellett elhagyni a manchesterieket, mert megromlott a viszonya Fergusonnal. „Nem érdekel, hogy kezdő leszek-e vagy csere, lényeg, hogy lehetőséget kapjak és hogy továbbjussunk", mondta Beckham.

A két csapat eddig négyszer találkozott egymással az európai kupaporondon és mindannyiszor az olasz csapat jutott tovább. Az elmúlt öt évben a Milan kétszer is búcsúztatta a ManU-t: 2005-ben két 1-0-ás győzelemmel, két évvel később pedig egy 3-2-es idegenbeli vereség után egy 3-0-ás kiütéssel. Az volt az utolsó alkalom, hogy a Manchester United idegenben meccset veszített és hogy kiesett a sorozatból: az azt követő két évben ugyanis döntőig jutott, 2008-ben pedig meg is nyerte. A statisztika tehát a lombárdok mellett van, kivéve, hogy az idei sorozatban képtelenek voltak meccset nyerni odahaza.

A pillanatnyi forma és a keret erőssége azonban az angoloknak kedvez: a ManU címvédő az angol bajnokságban, jelenleg pedig mindössze egy ponttal van a Chelsea mögött a második helyen. Ezzel szemben a Milan 2004 óta képtelen megnyerni a scudettót, jelenleg kilenc pont a hátránya az Interrel szemben. Olasz csapat ráadásul a Milan 2007-es végső győzelme óta nem volt képes túljutni angol gárdán, na meg a nyolcaddöntőn.

Ami a sérülteket illeti, a Milan nem számíthat Onyewu, Zambrotta és Borriello játékára, főleg utóbbi kettő kiesése lehet fájó, mivel így Antoninire és a sérülése után éppen csak felépülő Patóra hárul a felelősség pótolni őket. A túloldalon hiányzik a védelem oszlopa, Vidics, a már egy éve sérült Hargreaves valamint Giggs.


2007-ben Seedorf lőtte a másodikat
2007-ben Seedorf lőtte a másodikat


A másik nyolcaddöntőn egy igazi hazatérésről van szó: Karim Benzema a nyáron hagyta el nevelőegyesületét, a Lyont, amely csapatot 112 meccsen szerzett 43 góljával négy bajnoki címhez segítette. A Real Madrid a nyáron 35 millió eurót fizetett az algériai származású csatárért, aki a kezdeti nehézségek után lassan kezdi megtalálni góllövő cipőjét a spanyol fővárosban is.

Ez lesz a Real 150 meccse a BL-ben, ahol idén egy meglepő statisztika társul a neve mellé: 107 szabálytalanságánál senki sem követett el többet (a másik véglet a Manchester United). Talán ennél is meglepőbb, hogy a fehérek még soha nem győzték le a Lyont, sőt, a Rhone partján eddig mindkétszer veszített: 2005-ben 3-0-ra, egy évvel később 2-0-ra. A francia gárda azonban veszített csillogásából az utóbbi két-három évben, ráadásul a Realnál és Cristiano Ronaldónál senki nem lőtt több gólt az idei sorozatban: 15 illetve 6 gól áll a nevük mellett.

Szinte hihetetlen, de a Real Madrid 2004 óta nem jutott be a legjobb nyolc közé, sőt, utolsó három párharcát francia csapatok ellen egyaránt elveszítette. A nyáron negyed milliárd euróért megerősített társaság számára hatalmas blama lenne e sorozat folytatása, de elnézve bajnoki formájukat, erre igen kicsi az esély.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: