2007-08-30 19:33:24• hírek • István Löchli

Denevéréj a Kossuth kertben

 Az Európai Denevéréjt már 30 országban szervezik meg.
Már több mint 30 országban megrendezik az Európai Denevéréjt, mellyel a denevérek megóvására szeretnék felhívni az emberek figyelmét a természetvédők.
 
A Denevéréj alkalmával mindenki behatóbban megismerheti a rejtett életmódú emlősök szokásait, életciklusukat, szálláshelyüket, tájékozódási képességüket. Amint azt Szodoray Parádi Farkas, az Országos Denevérvédelmi Egyesület elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta, Romániában már hetedik éve szervezik meg a Denevéréjt, és most a Partiumi Magyar Napok keretein belül mutatják be ezeknek a csodálatos élőlényeknek a szokásiat. Szombaton fotó- és plakátkiállításra kerül sor, ahol az ország minden tájékáról készített fényképeken keresztül az emberek behatóbban megismerhetik a denevéreket. Ezt követően napnyugta után egy ultrahang- detektoros denevérkeresésre kerül sor a Kossuth kertben, ugyanis a környezet teljes mértékben alkalmas arra, hogy itt több denevér nyomára bukkanjanak.
 
Az ultrahang- detektor által az emberek hallhatják a denevérek által kibocsátott hangokat, mellyel még az is megállapítható, milyen fajhoz tartozik a denevér. Ezt a kampányt számos nagyvárosban megszervezték, ugyanis augusztus 27-én volt a hivatalos Denevéréj. Az Országos Denevérvédelmi Egyesület mindenkit nagy szeretettel vár szombaton a Kossuth kertben tartandó kiállításra, és az azt követő különleges ultrahang detektoros keresésre, melyet mindenki szabadon kipróbálhat.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: