2010-04-12 01:11:07• hírek • MTI

Orbán: történelmi volt ez a választás

Orbán Viktor szerint a Fidesz nem egy szokványos, hanem egy történelmi választást nyert meg.

A Fidesz elnöke a fővárosi Vörösmarty téren felállított színpadon - miután ismertté váltak a választási eredmények - az összegyűlt tömeg előtt úgy fogalmazott: a szikár és a prózai tény úgy hangzik: "ezt a választást megnyertük".
A pártelnök beszédét többször is hangos éljenzés szakította félbe, az emberek pedig azt skandálták: "Viktor, Viktor!", "Szép volt fiúk!", "Megnyertük, megnyertük!".

A történelem nagy úr, és szűk marokkal mér, de amikor ad, akkor bőven ad - mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor kijelentette: "a helyzet úgy áll, hogy a választások első fordulóját követően kellő szerénységgel és alázattal kijelenthetjük, hogy a következő magyar kormány megalakulásához szükséges parlamenti többség már rendelkezésre áll".
Nincs kétség, nincs bizonytalanság, nincs kétértelműség: egyértelmű, határozott, világos népakarattal van dolga a Fidesznek, Magyarország polgárai gyors, mélyreható, megrendítő erejű változást akarnak - mondta, hangsúlyozva, hogy a pártjával szembeni elvárások is történelmi jelentőségűek, de nem fognak visszaretteni csak azért, mert a kihívás óriási.

Készen állunk a feladatra - jelentette ki Orbán Viktor, amit nagy üdvrivalgás fogadott a tömeg részéről.

A Fidesz elnöke ugyanakkor rámutatott: akármilyen elsöprő fölénnyel is győztek vasárnap, a következő évek során számukra a legfontosabb a szerénység és az alázat kell, hogy maradjon. A következő kabinet nem érhet el sikereket önállóan és egyedül, csak akkor, ha mindig számíthat az emberekre - zárta beszédét Orbán Viktor, amire a tömeg úgy reagált: "Ott leszünk, ott leszünk".

A pártelnök a második fordulóra utalva még hozzátette: "ahol még nyitott a mandátumok sorsa, ott kell lennünk".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: