2007-12-20 11:09:40• hírek • Szatmar.ro

Orbán szerint a kormány szembefordult az országgal

orban Az egészségbiztosítást érintő új törvény alkotmányossági problémát vet fel.

Az egészségbiztosítás átalakítását érintő új törvény elleni szakszervezeti és civil tiltakozásokról Orbán Viktor úgy nyilatkozott: Magyarországon érik a demokrácia. "Sztrájkolni nehéz" - jelentette ki. Magyarországon ma az embereknek át kell lépniük egy félelmi küszöböt ahhoz, hogy aktívak lehessenek egy sztrájkban. Sztrájkolni az alkalmazottak szoktak, ők pedig félnek attól, hogy elveszíthetik az állásukat, úgy, mint ahogy az a BKV-nál dolgozó két szakszervezeti vezetővel is történt.


A Fidesz elnöke több szempontból példátlannak tartja a törvény megszavazását. "Bár alapvető fontosságú, mindannyiunk sorsát húsbavágóan érintő törvényről van szó, ehhez képest tegnap délelőtt még 133 módosító indítványt nyújtottak be a koalíciós pártok, és 123 helyen azt mondja ki a törvény, hogy nem szabályozza az adott kérdést, hanem azt a kormány majdani végrehajtási rendeleteire bízza. Emellett néhány, SzDSz-hez közel álló, liberális közgazdászt leszámítva, az egész magyar társadalom - legalábbis az a része, amelyik meg tudott szólalni - egyértelműen a törvény ellen foglalt állást - szögezte le Orbán Viktor az Inforádiónak adott interjújában.

"A kormány nyíltan szembefordult az országgal. A törvény - a módosító indítványokból is láthatóan - fércmunka. Ráadásul felveti azt az alkotmányossági problémát, hogy ha 123 helyen adunk felhatalmazást későbbi kormányrendeleteknek, akkor ez a törvény, amely alapvető életviszonyokat szabályoz, most végül is minek tekinthető" - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz addig nem hoz semmilyen döntést, amíg a köztársasági elnök a törvényről el nem mondja a véleményét, de a Fidesz elnöksége a keddi ülésén nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az Alkotmánybírósághoz fog fordulni - jelentette ki Orbán Viktor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: