2020-07-16 07:51:40• hírek • Agerpres

Orban részt fog venni a szenátus plenáris ülésén, amely a karanténtörvény tervezetét tárgyalja

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Ludovic Orban kormányfő részt fog venni a szenátus ülésén, amelyen a karanténtörvény tervezetét vitatják meg a törvényhozók.

'Most beszéltem telefonon, és végre van egy jó hírem, Arafat úr, tisztelt kollégák: úgy tűnik, hogy a jogi bizottság tagjai megegyeztek, véglegesítik a véleményezést. Várom, tájékoztassanak, mikor ül össze a szenátus plénuma, hogy részt vegyek rajta' - jelentette be Orban a szerdai kormányülés elején.

A szenátus jogi bizottsága már több napja vitázik a karanténtörvény tervezetéről, amely esetében a felsőház lesz a döntő fórum.

A képviselőház múlt csütörtökön fogadta el a kormány által javasolt tervezetet, ami pénteken került a felsőház jogi bizottsága elé. Itt a szociáldemokraták élesen bírálták azt.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) hétfőn, az országos végrehajtó bizottságban tárgyalta meg a tervezet kérdését. Az ülés után Marcel Ciolacu, a párt ügyvivő elnöke kijelentette, hogy a törvénytervezet rossz, emiatt a döntő házban, a szenátusban folytatják a tervezet vitáját, meghallgatják a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsot (CSM) és az állampolgári jogokért és szabadságokért küzdő civil szervezeteket is.

'Nem szavazzuk meg a törvénytervezetet addig, amíg a kormányfő és az egészségügyi miniszter nem jön elénk, hogy tisztázzunk minden homályos dolgot a tervezettel kapcsolatban' - jelentette ki Ciolacu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: