2020-01-07 15:38:02• hírek • Szatmár.ro, Agerpres

Orban: nincs pénz a gyerekpénz összegének növelésére

A képviselőház döntése értelmében 300 lejre nőne a gyerekpénz összege, a fogyatékkal élő kiskorúak pedig ennek a dupláját kapnák.


Ám úgy tűnik, hogy az új kormány ezzel a döntéssel nem ért egyet. Illetve azt nyilatkozzák, hogy igen, de nem most. „Támogatjuk a gyermekpénz növelését, de csak akkor, ha ez fenntartható; jelenleg nincs pénz ennek növelésére” – nyilatkozta Ludovic Orban.


A kormányfő azt is bejelentette, a PNL négy módot is fontolgat a PSD által javasolt és a parlament által már elfogadott törvénytervezet hatályba lépésének megakadályozására: vagy alkotmányossági kifogást nyújtanak be ellene, vagy elhalasztják a gyakorlatba ültetést, vagy 'racionális' növekedésről fogadnak el jogszabályt, vagy felelősséget vállal a módosításért a kormány – tudósít az Agerpres.


A gyerekpénz összegének a növelése valóban komoly költségvetési hiányt okozhat, ám az emelés elnapolása komoly politikai bizalomvesztéssel járhat a Nemzeti Liberális Párt számára, amely egyébként előrehozott választásoki kierőszakolásán dolgozik, hogy a lehető leghamarabb megerősíthesse parlamenti frakcióját... 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: