2006-01-16 22:58:14• hírek • Szatmár.ro

Orbán munkahelyeket ígér

Rengeteg munkahelyet ígér győzelme esetére a Fidesz - MPSZ elnöke.

 

Szakszervezeti együttműködést ajánl a vasutas szakszervezeteknek a Fidesz elnöke. Orbán Viktor Dombóváron arról is beszélt, kormányra kerülése esetén a párt állami tulajdonban tartja a MÁV-ot.
Dombóváron a helyiekkel való találkozója, évértékelő beszéde előtt Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke a Vasutas Szakszervezetek dombóvári képviselőivel tanácskozott. Érzékelve, hogy a vasútnak ma hiányzik a jövőképe és ezt a kormánynak kell megrajzolnia, együttműködést ajánlott.

- Mi egy osztrák típusú vasútban gondolkodunk, ahol a vasút állami tulajdonban van. A magyar vasutat meg fogjuk tartani állami tulajdonban, és azt javaslom, hogy működjünk együtt a szakszervezetekkel, hogy a következő három hónapban egyetlen részét se lehessen eladni a Magyar Államvasutaknak - mondta Orbán Viktor.

Évértékelőjében elsősorban a munkahelyteremtés, a munkalehetőségek és a családok foglakoztatási biztonságának növelését hangsúlyozta a pártelnök.

- Hogyha elegendő bizalmat kapunk az emberektől, akkor ez év július elsején a ma 29 százalékos tb-járulékot 19 százalékra fogjuk csökkenteni, vagyis több mint 30 százalékos tb-járulék csökkentést hajtunk végre azért, hogy sokkal több ember kapjon munkalehetőséget, jusson kenyérkereseti lehetőséghez. Jelentősen javítja a magyar munkaerőhelyzetet, tízezerszám jönnek majd létre új munkahelyek – ígérte Orbán Viktor.

A kis- és középvállalkozásokról megállapította, hogy három év alatt helyzetük romlott, több a munkanélküli, az emberek rosszabbul élnek. Orbán Viktor azt is mondta, hogy a ma még meglévő munkahelyeket mindenáron meg kell védeni. Ezt tartotta a megbeszélés legfontosabb üzenetének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: