2020-08-10 12:38:06• hírek • Agerpres

Orban: Valószínűleg meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet

Valószínűleg meghosszabbítja a kormány a veszélyhelyzetet - jelentette be hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.

"Minden döntés a járványhelyzet függvénye. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, ha nem csökken jelentősen az új megbetegedések száma, valószínűleg meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet" - fogalmazott. A kormányfő hozzátette, újabb korlátozó intézkedések bevezetését nem tervezik, a bizonyos tevékenységek újraindításával kapcsolatos döntéseket pedig a szakemberek véleményének figyelembe vételével hozzák majd meg.


Meg lehet tartani a választásokat a jelenlegi járványhelyzetben is - tette hozzá Ludovic Orban. A miniszterelnök kifejtette, az elmúlt két hét járványadatait nézve kijelenthető, hogy sikerült megállítani az esetszámok további jelentős növekedését, de bármilyen intézkedéseket is hoz a kormány, az emberek együttműködésére is szükség van ahhoz, hogy kedvezően alakuljanak az adatok. "Minél többen tartják be a szabályokat, annál kisebb a vírus terjedésének kockázata. Az elmúlt két héten jegyzett napi esetszámokat tekintve szerintem meg lehet tartani a választásokat szeptember 27-én" - fogalmazott.


Hozzátette, ha mind a jelöltek, mind az állampolgárok be fogják tartani a kampány és a szavazási folyamat kapcsán hozandó intézkedéseket és az egészségvédelmi szabályokat, nem lesznek gondok. A kormányfő Lengyelországot és Horvátországot hozta fel példaként, ahol szintén megtartották a választásokat, és nem nőttek az esetszámok. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: