2020-07-20 14:14:10• hírek • Agerpres

Orban: Amint a karanténtörvény hatályba lép, minden intézkedést meghozunk az esetszámok csökkentése érdekében

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Amint az új karanténtörvény hatályba lép, a kormány minden intézkedést meghoz, hogy hatékonyan küzdhessen a koronavírus-járvány ellen, illetve a lakosság egészségének és életének megóvásáért – jelentette ki Ludovic Orban kormányfő hétfőn, rámutatva, a kabinet valószínűleg kedden ül össze ebben az ügyben.

'Az a célkitűzésünk, hogy minden, rendelkezésünkre álló intézményes eszközt felhasználjunk, hogy kordában tarthassuk a járványt és csökkentsük a fertőződések számát. (...) Nem szeretnénk semmiféle újabb korlátozást, vagy a gazdaságot negatívan érintő intézkedést elrendelni' – fejtette ki Orban, miután részt vett a légierő napja alkalmából szervezett bukaresti ünnepségen.

A kabinet az új törvény előírásait betartva fogja módosítani a veszélyhelyzetet szabályozó kormányhatározatot, felkészítve ugyanakkor minden illetékes intézményt - az Országos Közegészségügyi Intézetet, a közegészségügyi igazgatóságokat, a katasztrófavédelmi felügyelőségeket -, hogy minél rövidebb időn belül vezessék be a szükséges intézkedéseket. Ennek érdekében valószínűleg kedd reggel ül össze a kormány, tette hozzá Orban.

A becslésekkel kapcsolatban, amelyek szerint szeptemberben elérheti az egymilliót a koronavírus-fertőzöttek száma Romániában, Orban azt mondta, hogy voltak már olyan előrejelzések, amelyek nem igazolódtak be, de az állam intézményei megteszik kötelességüket, és minden törvényes intézkedést meghoznak a járvány visszaszorítása érdekében.

Hozzátette, a hatóságok gyakorították az utóbbi időszakban a járvány megelőzését célzó szabályok betartását ellenőrző akciókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: