2020-08-12 15:02:06• hírek • Agerpres

Orban: A vírusterjedés kockázatának növekedése nélkül tarthatók meg a helyhatósági választások

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Megtarthatók a szeptember 27-ei helyhatósági választások a vírusterjedés kockázatának növekedése nélkül – jelentette ki szerdán a parlament plenáris ülésén Ludovic Orban miniszterelnök.

"Én azt gondolom, hogy megtarthatók a helyhatósági választások a vírusterjedés kockázatának növekedése nélkül. Véleményem szerint a jelöltek mindenekelőtt olyan emberek, akik vezetni akarják a helyi közösségeket, és akiknek példát kell mutatniuk a polgárok számára. (...) Elsősorban tőlük és támogatóiktól függ, hogy hogy miként lehet megszervezni a választásokat, és különösen az, hogy ezáltal ne növeljük a vírus terjedésének kockázatát" - mondta Orban.

A kormányfő emlékeztetett: a választások időpontját a pártokkal való egyeztetéseket követően tűzték ki, és ezt megszavazta a parlament.

Hozzátette: fontos, hogy a helyi közösségek legitim vezetőket válasszanak, és a kormány minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a választásokra biztonságos körülmények között kerüljön sor. Azt már most "biztosnak" nevezte, hogy a maszk viselése kötelező lesz a választási kampány alatt szervezett különböző tevékenységek alkalmával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: