2020-04-15 11:33:26• hírek • Agerpres

Orban: A koronavírus-járvány a csoportos terjedés fázisában van

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

A rendkívüli állapot meghosszabbítása feltétlenül szükséges volt, mert a koronavírus-járvány a csoportos terjedés fázisában van, és előreláthatóan április 20-a és május 5-e között fog tetőzni - mondta kedd este a Realitatea Plus-nak adott kedd esti nyilatkozatában Ludovic Orban miniszterelnök.

Orban azt is kifejtette, egyes politikusok nyilatkozatai dacára sem hiszi, hogy lesznek parlamenti frakciók, amelyek nem szavazzák meg a szükségállapot meghosszabbítását előíró elnöki dekrétumot, mert ezzel annak a hatalmas felelősségét vállalnák, hogy megszűnik a kijárási tilalom és minden korlátozás, amely a járvány terjedését akadályozza.


'Nem hagyhatod figyelmen kívül a járványtani orvosok, szakemberek, a hasonló helyzetben tapasztalatot szerzett szakértők véleményét. Ha nem szavazzák meg a dekrétumot, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy abban a pillanatban megszűnik a szükségállapot, és ezzel érvényét veszti minden intézkedés, amelyet a szükségállapot alapján hoztak meg. Megszűnne minden korlátozás, a kijárási tilalom, a gazdasági, kulturális vagy sportesemények megszervezésére vonatkozó tilalmak, és többé semmiféle eszköz nem maradna a hatóságok kezében a vírus terjedésének megakadályozására. Én nem hiszem, hogy valaki magára vállalná ennek felelősségét' - nyilatkozta Orban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: