2012-12-21 15:10:41• hírek • itCafe.hu

Óracsörgés, fogkrém, internet

Az okostelefonok az asztali számítógépeknél kétszer népszerűbbek a 18-30 évesek körében – derül ki a Cisco kutatásából.

Az Y generáció tagjainak 90%-a – gyakran még mielőtt kikelne az ágyból – megnézi okostelefonján az üzeneteket, e-maileket, és a közösségi oldalakat. A válaszadók 42%-át nyugtalanítja, ha nem tudnak bármikor a hálózathoz csatlakozni. Bár az emberi test 206 csontból áll, a jelek szerint mára az Y generáció számára a mobileszközök csaknem testük részét képezik, egyfajta 207. csontként – mutat rá a Cisco Connected World Technology Report (CCWTR) legújabb, 2012-es jelentése.

A kutatást a Cisco megbízásából az InsightExpress piackutató cég 18 ország 1800 felsőoktatási hallgatójának és 30 év alatti pályakezdőjének megkérdezésével készítette. A felmérésben azt vizsgálták, hogy az Y generáció tagjainak életére milyen befolyással van az internet, hogyan csatlakoznak a világhálóra és mi motiválja őket ebben. A felmérés kitért arra is, hogy a megkérdezettek hogyan viszonyulnak mobileszközeikhez, a hatalmas adatmennyiséghez, az állandó jelenléthez és elérhetőséghez, valamint a személyes adatok védelméhez. A jelentés legfontosabb megállapításai:

Az új reggeli rutin: óracsörgés, fogkrém, internet…


Az Y generáció semmiről nem akar lemaradni. A napjuk azzal indul – gyakran még azelőtt, hogy kikelnének az ágyból –, hogy ellenőrzik mobileszközeiken üzeneteiket és a közösségi oldalakat. Számukra az információ minden esetben valós idejű. Világszerte tízből kilenc megkérdezett az iskolába vagy munkába készülődés alatt, a reggeli rutin részeként, a fogmosás és öltözködés mellett ellenőrzi okostelefonját is.

A cikk folytatása az ITcafe.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: