2016-11-04 12:38:13• hírek • Szatmár.ro

Optimista a Szatmárnémeti-London járat kapcsán a WizzAir

Nagy az érdeklődés a hétfőn indított járat iránt, karácsonyi gépekre is rengeteg jegyet foglaltak.

A Szatmár Megyei Tanács üléstermében tartott sajtótájékoztatón elsőként Vallois Tamara, a WizzAir kommunikációs igazgatója mutatta be röviden a fapados légitársaság történetét. Ez 2004-ben indult, akkor 0,7 millió utast szállítottak - a tavalyi évben viszont átlépték az évi 19 milliós küszöböt. Jelenleg a társaság tulajdonában 73 repülőgép áll, ebből 63 A320-as (180 férőhelyes), illetve tíz A321-es (230 férőhelyes). A gépeik átlagéletkora ugyanakkor négy év alatti. Romániában tíz repülőtéren vannak jelen, a legfrissebb járat pedig a Szatmárnémeti London-Luton/London-Luton Szatmárnémeti járat. Az országban 700 alkalmazottjuk van, emellett munkájukkal további 3300 munkahely fenntartásában vesznek részt a kapcsolódó szolgáltatások révén. Országunkból a WizzAir járataival 19 országba lehet eljutni.

A szatmárnémeti járat kapcsán elmondták: eddig a WizzAirnél átlagos, 84 százalékos lefoglaltság felett működik, hétfőn 160-an érkeztek és 171-en utaztak London irányába. A péntek délután induló repülőn - ami a második járatot jelenti -167-en utaznak el és 151-en érkeznek Szatmárnémetibe. A többi járatra nézve is igen bíztatók a számok: karácsony környékére már rengeteg hely van lefoglalva. Optimisták tehát a kihasználtságot illetően. A bővítésről ugyan még korai beszélni, de ez nem kizárt. Jó példa erre a suceavai repülőtér, ahonnan a kezdeti egy helyett ma már öt repülő is indul.

"Beszélhetünk olaszországi, franciaországi vagy németországi járatok beindításának lehetőségéről, de azt tudni kell, hogy a Szatmár Megyei Tanács akármilyen szívélyesen is kéri a bővítésre a légitársaságot, ők a számok, előzetes számítások alapján döntenek. A megyei tanács korrekt partner lesz mindvégig, erről biztosíthatom önöket" - mondta Pataki Csaba megyei tanácselnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: