2016-02-24 14:26:13• hírek • Kocsis Zoltán

Optimista Olimpia, tévés meccs lesz a Medgyes elleni

Nyolc forduló. Ennyi áll az Olimpia rendelkezésére ahhoz, hogy felküzdje magát az első hat hely valamelyikére, megszerezve ezzel a kvalifikációt a rájátszás felsőházába. Az út Medgyesen kezdődik pénteken 18 órakor, a találkozót élőben közvetíti a DigiSport1.

„Készen állunk!", jelentette ki magabiztosan szerda délutáni sajtótájékoztatóján Csík Tibor, vezetőedző. „Számításaink szerint 13-15 pontra van szükségünk a megszerezhető 24-ből ahhoz, hogy elérjük céljainkat", latolgatta az esélyeket a mester. „Ebben nincs benne a Karánsebes visszalépése miatt biztosan megszerzett 3 pont", hívta fel azért a figyelmet.

„Mi is erősödtünk" - érkezett Csík válasza az újságírói kérdésre, mely szerint több rivális, a Nagybánya, a Brassó, a Kolozsvári U vagy éppen a Medgyes több játékossal is erősített a télen. „Komolyan mondom, sokkal nyugodtabban, bizakodóbban várom a tavaszi meccseket, mint tettem ezt a nyáron. Most tényleg nyugalom van a klubnál", jelentette ki Csík.

„Nagyon bizakodó vagyok, az új társak élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkeznek, közösen elérhetjük céljainkat", értett egyet edzőjével Cosmin Iuhas csapatkapitány is. „Most tényleg nyugalom van a klubnál, amire rágóta vágytunk. Ez az egészséges önbizalmunk és a tudat, hogy pontokra van szükségünk, kellő motivációt kell adjon mindenkinek. Minden meccsen felelősségteljesen és önfeláldozóan kell dolgozzunk, és akkor nem maradnak el a jó eredmények. Tudatában vagyunk annak, hogy ilyen körülmények között kötelességünk jó eredményeket elérni", tette hozzá a 31 éves védő.

„A Gaz Metan elleni meccs egy új kezdet kell legyen számunkra. Meg kell mutatnunk, hogy jók vagyunk. Nem tudom, bekerülünk-e a felsőházba, azt viszont ki merem jelenteni, hogy nehezen fog minket bárki legyőzni tavasszal", tért ki a pénteki találkozóra Iuhas.

Medgyesen Csík biztosan nem számíthat az eltiltott Denis Chivari és Ionut Tataru, a válogatott keretbe behívott Toni Kanalos és a sérült Walter Heil játékára. Kérdéses továbbá a cserekapus Marius Suta helyzete - amennyiben nem épül fel, akkor a fiatal, 19 éves Raul Chereches ülhet le a kispadra. A biztonság kedvéért azonban a kapusedző, a 42 éves Ovidiu Suciu is hadra fogható...

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a keret tagjaival folytatott megbeszélések alapján Cosmin Iuhas marad a csapatkapitány, őt szükség esetén Adrian Salageanu vagy Florin Muresan helyettesítheti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: