2014-02-14 12:27:43• hírek • Kocsis Zoltán

Operatívabb katasztrófavédelmet szeretne a prefektus

Operatívabb együttműködést szeretne Eugeniu Avram Szatmár megyei prefektus szükséghelyzet esetén, ezért a legrészletesebb információkat is ismerne szeretné ilyen szituációkban. Ennek érdekében a megyét több zónára osztotta fel. Minden egyes zónáért pedig a megyei sürgősségi bizottság egy-egy tagja felel.

A felelős személyek feladata az lesz, hogy sürgősségi helyzet esetén a legszéleskörűbb információkkal lássák el a sürgősségi bizottságot és a prefektust. „Szeretném, ha mindenki megértené: nem a bürokráciát akarjuk fokozni, hanem az információk begyűjtését és az együttműködést szeretnénk hatékonyabbá tenni", magyarázta Avram. „Sürgősségi helyzetekben ugyanis minden részlet és információ nagyon fontos lehet", tette hozzá.

Egy-egy felelősnek két-három községről kell majd informálódnia. Ismernie kell a lakosság számától kezdve az utak és töltések állapotán keresztül a terhes nők vagy dialízisre járók számáig minden információt. Ezen kívül az önkormányzatoknak tudniuk kell, hogy szükség esetén mennyi élelmiszer- és üzemanyag-tartalékaik és szükségleteik vannak.

Dan Gheorghe tűzoltóparancsnok elmondta, az önkormányzatok felügyelete alatt álló helyi önkéntes alakulatoknak a törvény szerint rendelkezniük kell a prefektus által kért információk jó részével, ezeket pedig folyamatosan aktualizálniuk is kell.

Avram figyelmeztette továbbá a polgármestereket, tegyenek meg mindent, hogy a kért adatok és információk szükséghelyzet esetén pontosan rendelkezésükre álljanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: