2006-04-28 12:35:26• hírek • Noemi Brigitta Boros

Opera Szatmárnémetiben

Giuseppe Verdi Traviatájával nyitják az első Szatmári Zenei Tavasz elnevezésű fesztivált.

Mint arról már beszámoltunk, idén első alkalommal kerül megrendezésre a Szatmári Zenei Tavasz elnevezésű nagyszabású zenei fesztivál.

A Nemzetközi Mozart-Enescu-Bartók év alkalmából április 30 és május 12 között tartó rendezvénysorozat igazi ajándék a komolyzene rajongóinak, mivel gazdag repertoárral és már világszerte elismert, tehetséges művészekkel színesíti a szatmári zenei életet.

A fesztivál megnyitójára április 30-án kerül sor a Dinu Lipatti Filharmóniában.

Vasárnap 18 óra 30 perckor kezdődik a rendezvény nyitóelőadása, ami nem más, mint Giuseppe Verdi Traviata című operája. Mint ahogy az opera címe is jelzi (Traviata = "a tévedt nő"), hőse egy hölgy, aki a polgári erkölcsök szerint igencsak kifogásolható életet él, azaz könnyedén keveredik felületes szerelmi kalandokba mindenféle férfival. A 18. századi párizsi szalonokban mindenki jól ismeri, egyrészt a fentebb említett okból, másrészt mert nagyon szép. Becsületes neve Valery Violetta, de mindenki csak "Kaméliás hölgy"-ként ismeri, mert kedvenc virága a kamélia. Aki kíváncsi a folytatásra, az mennyen el vasárnap a filharmóniába!

Az operában fellép Nicoleta Ardelean, szoprán, közreműködik a Kolozsvári Nemzeti Opera kórusa, és vezényel Gheorghe Stanciu, karmester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: