2007-12-04 09:49:01• hírek • István Löchli

Open Club a fogyatékosokért

 A Fogyatékkal Élők Nemzetközi Napja alkalmából, előadásokra került sor a Zamfirescu Művelődési Házban.

A Fogyatékkal Élők Nemzetközi Napja alkalmából a Szatmárnémeti Caritas Szervezet Drog-prevenciós irodája Open Club találkozót szervezett, ahol fogyatékkal élők különböző előadásokat tartottak a megjelenteknek.

A Langdon Down Alapítvány sérült fiataljainak előadására teljesen megtelt a G.M Zamfirescu Művelődési Ház, rokonok és barátok kísérték figyelemmel a különleges előadásokat. A fiatalok táncokat, szerepcsere játékokat, énekek adtak elő, majd ezt követően csoportos beszélgetésre került sor, melyen olyan témákat beszéltek meg, ami a fogyatékkal élők mindennapjait érinti. A programokat követően kézműves foglalkozásokra került sor, ahol mindenki elkészíthette a számára legszebb karácsonyfadíszeket.

Az ENSZ 1992 óta nyilvánította december 3-át a fogyatékkal élők nemzetközi napjává, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. A világnap elődje a Rokkantak Napja volt, amelyet 1982-től 1992-ig minden év szeptember 18-án rendeztek meg.










Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: