2010-07-08 15:52:31• hírek • Szatmár.ro

Opel DragRacing - a kiértékelés

Pár napja még nem gondoltuk volna, hogy sikerül megérnünk a mai napot. Percenként csengtek a telefonok, izzottak a laptopok billentyűzetei, érkeztek a meghívottak és a versenyzők... igen, kezdetét vette az Opel Dragracing. Kezdetét vette, most pedig már túl is vagyunk rajta. Fáradtan, de boldogan.

Most pedig álljon itt egy kis összefoglaló az Opel DragRacingről számokkal, képekkel és sok sok mosollyal.

A július 3-4-én, a szatmárnémeti repülőtéren megrendezett Opel DragRacing idén is számos érdeklődőt vonzott kül- és belföldről egyaránt. Több mint 1000 turista látogatott Szatmárnémetibe Magyarországról, Szlovákiából,  Németországból és természetesen Románia több megyéjéből is érkeztek vendégeink. A rendezvény két napja alatt közel 7000 vendég vett részt az Opel DragRacingen, közülük kétezren ingyenességet élveztek a belépők tekintetében.


Drag Racing - felbőgtek a motorok
Drag Racing - felbőgtek a motorok


Ami a show elemeket illeti, bátran mondhatjuk, hogy soha nem látott atrakciókkal kápráztattuk el a szatmári közönséget! Itt volt Gerd Habermann és az ő 15000 lóerőnyi tolóerővel ellátott JetCarja, a Dragon Hunter, aki 3 alkalommal mutatta meg az Opel DragRacing közönségének, hogy mitől döglik a légy! A JetCar füstjét 15 kilóméteres körzetben észlelték, többen a tűzoltóságot készültek riasztani a felszálló fehér füstoszlop miatt. A repülőtér betonján induláskor 200 méteres távolságra csapta a füstöt, hangja pedig egyszerűen félelmet keltő volt. A rendezvény hangosítását biztosító cég mérései szerint 131 decibel hangerőnyi robbanással indult portyázni a Sárkányvadász, ami egy nagyobb rock koncert hangerejével vetekedik. Egy kis érdekes összehasonlítás: a MIR űrállomás fellövése 180 decibelnyi hangot generált.


Jetcar: füstölt, tüzet okádott és nagyon gyors volt
Jetcar: füstölt, tüzet okádott és nagyon gyors volt


A JetCar mellett azok is találtak nézni valót, akiket esetleg elrettentett a félelmetes járgány: az Opel DragRacing vendége volt ugyanis a nyolcszoros román rallybajnok Titi Aur és navigátora, Borbély Károly, akik félelmet nem ismerve szórakoztatták rally bemutatójukkal a közönséget. Pár szerencsésnek pedig lehetősége is volt kipróbálni, milyen az, amikor kilincssel előre száguld Titi Aur Mitsubishi Evo IX.-e úgy, hogy közben Titi csövig nyomja a gázpedált.

Titi Aur mellett két magyarországi tehetséges fiatal drifter gondoskodott még a szatmári repülőtér betonjának leradírozásáról, két napon át szórakoztatva a szatmári közönséget látványos bemutatóikkal és drift taxizással.

Az Opel Dragracing kiemelkedő  látványossága volt még Trógermókus, a világbajnok motoros kaszkadőr, aki nevéhez méltóan trógereskedett a betonon. Egyet bizton állíthatunk: a szó jó értelmében ez a fiú nem teljesen normális! Látványos bemutatójától nemcsak a nézők, de igazából a szervezők álla is leesett!


Trógermókus - látványos bemutatót tartott
Trógermókus - látványos bemutatót tartott


A show elemet után pár érdekesség a gyorsulási versenyről  és a CEDC bajnokságról: az európai színvonalú gyorsulási versenyre több mint 200 pilóta iratkozott be, győztesként pedig a Moldovából érkezett Igor Vrabie kerül ki egy 800 lóerős Nissan Skyline-nal, aki a Godzilla névre hallgatott és nevéhez méltóan utasította maga mögé az ellenfeleket.

Ugyancsak az Opel Dragracingen mutatkozott be az új Opel Astra, melyet a speciálisan erre a célra kialakított drive test pályán próbálhattak és próbáltak is ki a nézők. Az új Astra mellett az Opel teljes palettája bemutatkozott a rendezvényen: a több száz lóerős Opel Insignia OPC-től kezdve az új Astráig.


Az új Opel Astra volt a rendezvény hivatalos autója
Az új Opel Astra volt a rendezvény hivatalos autója


Végezetül pedig egy pár érdekesség:

  • Az Opel DragRacing szervezőinek értékelése alapján országos szinten a világbajnokok és országos bajnokok száma Szatmárnémetiben volt a legmagasabb, a repülőtér kifutóján felvonuló autók összértéke pedig meghaladta a 3 millió eurót.
  • A fekete táncosnők koncentrációja országos szinten ugyancsak az Opel DragRacingen volt a legmagasabb.
  • A sajtófelelős - a tavalyi rendezvénnyel ellentétben - már csak egyszer ijedt meg egy igencsak izmosnak mondható motorostól, akiről viszont kiderült, hogy a marcona külső arany szivet takar.
  • A szervezők két nap alatt fejenként maximum 6 órát aludtak, viszont ennek ellenére remekül állták a sarat.
  • Csodával határos módon az Opel DragRacinget idén is elkerülte a zivatar, habár a rendezvény helyszínétől pár kilóméterre ömlött az eső.

Az Opel DragRacing szervezői -az AutoSportKlub, a GerBog és a DragRacing Hungary -  ezúton is köszönik a segitséget partnereiknek és támogatóiknak:

Fő támogatónk a szatmárnémeti Opel West márkaképviselet volt, a rendezvény hivatalos autója az új Opel Astra. Hivatalos energiaitalunk a Kalaschnikow volt, a Vörös Robbanás.  Az OpelDragRacing szerevző csapata motorolajokban és kenőanyagokban csak Mobil1-et használ, a Lubexpert forgalmazásában.


Az új Opel Astra - sokan kipróbálták
Az új Opel Astra - sokan kipróbálták


Az OpelDragRacing  nézőinek és versenyzőinek biztonságát az OmniAsig garantálta. A szervező csapata szórakozni és kikapcsolódni mindig  a nagykárolyi Termálstrandra jár.  Logisztika partnerünk az A-Car Románia és a Trans Pink voltak. Az OpelDragRacing kiemelt partnere a 4Tuning.ro, a Carstyling.hu, a Timeslip.hu, valamint a Cars and Girls.

Köszönjük a támogatást és a segítséget: MusikHaus Attila, Bodnár Kft, Profi Tools, Windex Románia,  Florisal SA, InterConect Kft.

A rendezvény nem jöhetett volna létre a Szatmár Megyei Tanács nélkül, aki az Opel DragRacing helyszínét biztosító Nemzetközi Repülőteret bocsájtotta rendelkezésünkre, ezáltal is népszerűsítve Szatmár megye turisztikai látványosságait és a repülőtér szolgáltatásait a széles közönség körében. Külön köszönet a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak, a rendezvény megszervezésében nyújtott segítségért.

Az Opel Dragracing nézőinek biztonságáról a szatmárnémeti csendőrség , a Szatmár Megyei rendőrfelügyelőség és a Big Security gondoskodott. Nézőink egészségére a szatmárnémeti SMURD és Dr. Coica orvosi szolgálata vigyáztak.

Opel DragRacing - See you next year in Satu Mare

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: