2005-09-13 19:57:24• hírek • Szatmar.ro

Opel Astra TwinTop

A Frankfurti Autószalonban bemutatkozott az új, sportosan elegáns Opel.

Az Astra TwinTop formájában, az ötajtós, a Caravan és a GTC után már a negyedik önálló Astra modellt mutatja be az Opel a Frankfurti Autószalon (szep­tember 17-25.) közönségének. A csukottan és nyitottan egyaránt elegáns, elektrohidraulikusan összehajtható acéltetős, négyüléses kocsi 2006. tavaszától kapható. A háromrészes tető intelligens megoldásának köszönhetően teljes értékű, 440 literes a csomagtér, de még nyitott tetejű autózáskor is 200 liternyi a befogadóképessége. A poggyásztartó használatát újszerű, gombnyomásra működő rakodósegéd könnyíti meg. A design dinamikus és harmonikus, az arányok stimmelnek, 4,50 méteres hosszúsága a középkategóriájú kabriók közé sorolja az Astra TwinTopot.

Az Astra TwinToppal ismét egy izgalmas rétegmodellt hozunk piacra , jelentette ki Hans H. Demant, az Opel főnöke és a GM műszaki igazgatója, egyben kibővítjük kínálatunkat a fontos kompakt szegmensben. Az Astra négy változata és a Zafira együttesen öt önálló járműkoncepciót ad ki, közös műszaki alapon. Ezáltal valamennyi vetélytársunknál attraktívabb választékot kínálhatunk. Alain Visser, európai marketing-igazgató így egészítette ki ezeket: Az Astra TwinTop már a második acéltetős kupé-kabriónk a sikeres Tigra után. Harmonikus, sportosan elegáns designjával, páratlan műszaki arzenáljával, az Opelre jellemző variálhatóságával, nagy csomagtartójával és négyszemélyes utasterével az Astra TwinTop attraktív négy-évszakos autó, óriási szórakoztató hatással.

 

Műszakilag a harmadik Astra-nemzedékre épül a kétajtós kupé-kabrió. A kategóriában szokatlanul változatos motorkínálata négyféle benzinesből (105 - 200 LE) és az alapból koromszűrővel (DPF) ellátott, 150 lóerős 1.9 CDTI dízelből áll. A 200 lóerős 2.0 Turbo ECOTEC csúcshajtóművel 230 km/órát ér el az autó, amelyet kiemel a vetélytársak közül az adaptív IDSPlus (Interaktives Dynami­sches FahrSystem) futómű, az elektronikus CDC ( Continuous Damping Control) csillapítás-szabályozás, a sport-üzemmód, az  AFL (Adaptives FahrLicht) xenon-kanyarfény is.

 

Haladó design, bőséges férőhely, újszerű tető

Az Astra TwinTop dinamikus formája, nyilazott orra világosan mutatja a rokonságot az Astra-család többi tagjával, ám a karosszériaelemek 70 százaléka új. Különösen oldalról érvényesülnek a kupé-kabrió eltalált arányai (hosszúság/szélesség/magasság: 4,48/1,76/1,41 méter), a következetesen emelkedő övvonal és a feszesen ívelő tető. Csukottan és nyitottan egyaránt jól mutat az autó hátulról is, nem zavarja a látványt kidudorodó far, mint nem egy süllyeszthető acéltetejű kocsin megfigyelhető.

A széles, jól kihasználható csomagtartó, amelyben van két oldalsó rekesz, és egy rejtett padlótálca is a szélfogó részére, csukott tető esetén 440 literes. Szellős konfigurációban még mindig több mint 200 liter áll rendelkezésre. A két hátsó ülésen normál termetű felnőttek hosszabb távon is kényelmesen utazhatnak. Ez a teljesen új konstrukciójú, háromrészes tető érdeme: elemei kisebbek a megszokottnál, így helytakarékosan süllyeszthetők el a csomagtartóban. A vezetőhelyen, illetve a távirányítón elhelyezett gomb megnyomására fél percnél rövidebb idő alatt nyílik ki, illetve csukódik be a tető.

Az Astra TwinTop aktív és passzív biztonságát az Opel SAFETEC rendszere szolgálja. Boruláskor az opcionális bukócső véd, amely a hátsó fejtámlák mögött rejtőzik, és szükség esetén a másodperc töredéke alatt emelkedik üzemi helyzetbe.

 

Az Opel sikeres kabrió-hagyományának folytatása

Az új Astra TwinTop sikeres hagyományt folytat. Elődjét, az Olaszországban a Bertone cégnél 2000. óta gyártott Astra Cabriót több mint 55 ezren vásárolták meg. Az első, 1993-as nyitott Astra és az 1987-es Kadett Cabrio összesen százezer feletti példányszámban kelt el. A Tigra TwinTop formájában 2004. szeptembere óta kétüléses, összehajtható acéltetős kupé-kabrió is van az Opel kínálatában, és abból is legyártottak már 41 ezer darabot. Az új Astra TwinTop gyártása 2006. elején, a belgiumi Antwerpenben indul, közös futószalagon az ötajtós Astrával és a GTC-vel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: