2011-01-17 12:14:08• hírek • Szatmar.ro

Félpályás gólok hétvégéje

Színvonalas bajnokságokban nagyon ritka, hogy egy-egy játékos 40-45 méterről vagy esetleg a félpályáról vegye be az ellenfél kapuját. Főleg úgy, hogy ne lehessen ráfogni: potyagól volt. Az elmúlt hétvégén ezt történt Ibériában, ráadásul a félsziget mindkét országának élvonalában.

A spanyol Primera Division 19. fordulójában a Villarreal az Osasunát fogadta és a várakozásoknak megfelelően Rubin a 22. percben meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. Ezt a vendégek magyar középpályása, Vadócz Krisztián (aki mellesleg végig a pályán volt) a szünet utáni percekben egy szögletet követően fejjel kiegyenlítette. Három perccel később aztán jött Cani csodagólja: a spanyol középpályás a középvonalról emelte át Ricardo kapust. A végén a Villarreal 4-2-re nyerni tudott.

A portugál Liga Sagres 16. fordulójában a Pacos de Ferreira bombameglepetésre 3-2-re nyerni tudott a Sporting Lisszabon otthonában (aminek következtében lemondott a hazai klub elnöke). Nem ez volt ugyanakkor az est egyetlen bombája: a 28. percben a vendégek brazil védője, Samuel 45 méterről talált Rui Patracio kapujába, megnyitva ezzel a gólcsapot. A vendégekkel kapcsolatos érdekesség, hogy André Leao és Manuel José személyében két olyan középpályás is végigjátszotta a találkozót, aki korábban megfordult a Kolozsvári CFR csapatában is - utóbbi gólt is lőtt később tizenegyesből.

Némileg kilóg a sorból utolsó „gólunk", de Zlatan Ibrahimovic varázslatos találata is „megér egy misét". A Milan csak szenvedett Leccében, és svéd csatárának pazar találata is csak egy 1-1-es döntetlenre volt elég.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: