2018-11-05 17:48:10• hírek • Bede Emőke

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Nemrégiben átadták Óvári vadonatúj ivóvízrendszerét, melynek köszönhetően jó minőségű víz folyhat a település csapjain. A hatalmas beruházásról Vetés község polgármestere, Ilyés Gyula számolt be a Szatmár.ro-nak.

Mint arra a község vezetője először is rávilágított, rég elmúltak már azok az idők, amikor a családi ház udvarán álló kútból megfelelő minőségű és mennyiségű vizet lehetett kimerni. A 21. században, amikor egyre többen rendelkeznek korszerű mosógéppel vagy éppen mosogatógéppel, megnőtt az igény arra, hogy a vezetékből tiszta víz érkezzen, jó nyomással. Épp ezért még 2012-ben megkezdték annak az ivóvízhálózatnak a megvalósítását, melyet egy komolyabb módosítás után október 30-án végre hivatalosan is átadtak.
 

Az elsődleges tervek szerint a víz biztosítását egy fúrt kút segítségével is meg lehetett volna oldani, azonban az élet rácáfolt erre, hiszen a rendszer Vetés településen sem vált be. Épp ezért a helyi önkormányzat 2016-ban úgy döntött, a legjobb megoldás az lesz, ha az Apaserv által biztosított vízhálózatra csatlakoznak rá. E mezsgyét követve kiépítették az újragondolt rendszert: 2.424.730 lejbe kerülő munkálatok nyomán egy 16,8 kilométeres vízhálózat, egy 300 köbméteres víztartály, egy szivattyútelep, három elzáró csaprendszer és 23 tűzoltócsap került megépítésre.
 

A polgármesteri hivatal közbejárásával eddig mintegy 200 háztartás csatlakozott az Apaserv rendszerére. Ez még nem jelent teljes lefedettséget, viszont már tárgyalnak a 100 százalékos hozzáférhetőség biztosításán. Mi több, ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövő nyárra már a település minden utcájában, minden háztartásnak módjában áll majd csatlakozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: