2019-03-20 11:57:11• hírek • Közlemény

Önsegítő erőforrás-csoportot indít a Boldog Scheffler János Központ

A szülők mentális és fizikai támogatása érdekében a Boldog Scheffler János Központ  szakemberei egy önsegítő erőforrás-csoportot indítanak belsős szülőknek, hogy akár közösséget alkotva legyen idő és alkalom a lelki gondok megbeszélésére is.

A központ rehabilitációs részlegét látogató speciális nevelési igényű gyerekek szüleire hatalmas pszichés teher nehezedik, ugyanis óriási a felelősségérzet, hogy minden tőlük telhetőt megadjanak és megtegyenek a gyermekük fejlesztéséért. Sokan nehezen élik meg a gyermekük fogyatékosságával járó változásokat, családtagjaik és barátaik eltávolodnak tőlük és nehezen tudnak közösséghez kapcsolódni. Szülőként olyan nehézségekkel néznek szembe, amelyekkel nehezen birkóznak meg. A központ munkatársai ezért is döntöttek egy önsegítő erőforrás-csoport létrehozása mellett, amely egy olyan közösségként működhet, amely támogatást ad és segíti a szülőket a változások lelki feldolgozásában és a veszteségfeldolgozás módszerével segíti az elfogadás folyamatát.

 

„A szakmai esetmegbeszélések során, az elmúlt félévben egyre többször merült fel a kollégák részéről is az a felismerés, hogy sokkal több időt és energiát kell a szülőkkel való munkába fektetni, mert nagyon sokszor a terápia hatékonysága áll vagy bukik azon, hogy a szülő mennyire tud jelen lenni a gyermek életében és ehhez nagyon fontos az, hogy ő jól legyen. Ezeknek az szülőknek az életük nagyrésze, a nap 24 órája arról szól, hogy hogyan fejlesszék a gyereket és nagyon kevés idő marad arra, hogy megvizsgálják azt, hogy hogyan vannak ezzel az élethelyzettel, honnan lehetnek erőforrásaik, hogyan tudnak nap, mint nap erőt meríteni ezekhez a feladatokhoz. Ehhez próbálunk meg most egy új lehetőséget biztosítani a Boldog Scheffler János Központon belül, elindítani egy olyan erőforráscsoportot, ahol lehetősége lesz a szülőknek arra, hogy megteremtsék azt a minőségi időt, ahol megkereshetik ezeket az erőforrásokat.” – mondta Fazekas Brigitta, a központ szakmai vezetője.

 

A hamarosan induló, kéthetente megszervezésre kerülő 10 alkalmas önsegítő-csoportba a központ recepcióján lehet jelentkezni. Ezeken az alkalmakon a szülők közösen beszélhetnek azokról a veszteségekről és fájdalmakról, amelyekkel küzdenek. Mindezt olyan sorstárs szülők körében, akik egy megtartócsoportként, akár baráti kapcsolatokként a jövőben ott állhatnak egymás mellett ezekben a nem könnyű hétköznapi helyzetekben. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: