2019-01-17 06:23:35• hírek • közlemény

Önmagunkat megismerve hatékonyabb a munkánk is

Szociális munkások számára indított akkreditált továbbképző tanfolyamot a Caritas. A héten a képzés második modulja zajlik, mely a szociális munkás személyiségére összpontosít.

Kétmodulos akkreditált képzést szervezett a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a Szociális Munkások Országos Kollégiuma szatmári fiókszervezetével együttműködésben szociális munkások számára. November 22-én és 23-án zajlott a képzés első modulja, a második pedig tegnap kezdődött és ma folytatódik.


A tréningen huszonkét Szatmár megyei polgármesteri hivatalokban, valamint a Caritas szociális intézményeiben tevékenykedő szociális munkás vesz részt. A képzést ezúttal is Makai Dimény Judit Katalin nagyváradi tréner tartja. A kurzusra a Caritas egyik svájci alapokból finanszírozott, hátrányos helyzetű közösségek fejlesztését és integrációját megcélzó projektjének keretében kerül sor.




A képzés első része kapcsán a résztvevő szociális munkások közül többen is jelezték, ahhoz, hogy jobban megérthessék az ügyfeleiket és jobban tudjanak kapcsolódni hozzájuk, szükségét érzik saját személyiségük jobb megértésének. Ezen visszajelzések alapján a második modul a szociális munkás személyiségének megértése köré szerveződik – tájékoztatott Makai Dimény Judit Katalin.


A képzés keretében a résztvevők David Kolb tanulási ciklusait figyelembe véve feltérképezik majd egyéni tanulási stílusaikat, tudatosítják továbbá azt is, hogyan befolyásolja tanulási stílusuk  munkahelyi hatékonyságukat. Mélyebben betekintenek majd a családok működésébe is, együtt tárják majd fel, hogyan befolyásolja a családon belül betöltött pozíció azt, hogy kikké leszünk. Ez mindenképpen hasznos lesz a résztvevők számára – állítja Judit – mivel jobban átlátják, hogyan váltak olyan típusú segítőkké, amilyenek, ugyanakkor a segítettek reakcióit is jobban megértik. A két nap során kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogyan javítható a kollégákkal és az ügyfelekkel való mindennapi kommunikáció.


A képzés első napja új távlatokat nyitott meg a résztvevők előtt, a mai nap pedig további izgalmas feladatokat és kihívásokat tartogat számukra.  



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: