2011-09-12 09:38:43• hírek • Szatmár.ro

Önmagunk megvetése árt a boldogságnak

Angol magatartáskutatók szerint napjainkban az emberek többségének komoly gondjai vannak az önértékelésével, az önbecsülésével, ami szerintük az egyik legnagyobb akadálya annak, hogy valaki boldog legyen.

A jelenség elsősorban a fejlett országok lakosságánál tapasztalható. Nem véletlen, hogy a pszichológusok ilyen mértékben hangsúlyozzák a lelki egészség és az érzelmi egyensúly megteremtésének fontosságát. Az önbizalomhiány sok lelki probléma okozója, ami a munkánkra, kapcsolatainkra és a szexualitásunkra is negatív hatást gyakorol. A önbecsülésért meg kell dolgozni, hangoztatják a szakemberek, ami egy hosszútávú folyamatnak számít. Az önbecsülés felépítésekor fontos szerepe van annak, hogy milyen alapköveket rakunk le. A keserűség, önsajnálat és negatív gondolatok körforgása nem hoz előmozdulást, csak még inkább a süllyesztőbe húz. Önmagunk gyengeségeivel szembeni megbocsájtásra is szükség van, tudnunk kell újrakezdeni. Az érzések világa ugyanis változékonyabb, mint az időjárás.

Annak ellenére, hogy bizonyos genetikai, vérmérsékletbeli adottságok egyénenként programozva vannak, az ember akarattal, odafigyeléssel és sok esetben mások segítségével is képes jellemét formálni, önbecsülését megerősíteni. Ehhez pedig az is szükséges, hogy elsősorban önmagunknak ne hazudjunk, figyeljük értékeinkre , erősítsük meg azokat és higgyünk önmagunkban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: