2010-11-08 11:45:23• hírek • Kocsis Zoltán

Önmagát verte meg a Ferencváros

Dombi Tibor
Dombi Tibor

A magyar labdarúgó élvonal, az NB1 13. fordulója szerencsét hozott a bajnoki címért tavaly versenyt futott Videotonnak és Debrecennek, miközben a forduló rangadóján a Ferencváros jókora segítséggel kikapott Zalaegerszegen. Az Újpest és az MTK egyre nagyobb gödörbe került.

A zalai fővárosban a bajnoki tabella második helyén álló Zalaegerszeg a harmadik Ferencvárost fogadta. A vendégek számára rendkívül pechesen indult a találkozó, mivel a 4. percben Haber kapus komoly segítséget nyújtott a hazaiaknak: kiejtett egy jobb oldalról beadott labdát, Balázs Zsolt pedig közelről betalált. A folytatásban hiába játszott fölényben a budapesti együttes, Vlaszák Géza bravúrok sorát mutatta be. A szünet után csak Adrianón múlott, hogy Balázs nem duplázta meg önmaga és csapata góljainak számát, majd a 63. percben az FTC kiegyenlített: Schembri passzát Rósa Henrik váltotta gólra. Az utolsó percekben mindkét csapat megszerezhette volna a győztes találatot, a 89. percben ezt a hazaik tették meg: egy igen könnyedén megadott büntetőt Delics váltotta gólra.


Még szerencse, hogy a labdát sikerült megfejelni fotó: ftc.hu
Még szerencse, hogy a labdát sikerült megfejelni fotó: ftc.hu


A listavezető Videoton már a második percben megszerezte a vezetés Alves büntetőjével Kaposváron, majd Vasziljevics és Alves találataival fél óra után eldöntötte a három pont sorsát. A 67. percben Elek tovább növelte csapata előnyét, Oláh a végén csak szépíteni tudott.

A címvédő Debrecen az újon Szolnokot fogadta, a fogadók nyelvén egy sima egyesnek tűnt a meccs. Végül az is lett, más kérdés, hogy az első félidőben a DVSC igazán nagy helyzetre sem tudta váltani mezőnyfölényét. A szünet után azonban beindult a henger, Szakály Péter kétszer közelről talált be, a hajrában pedig Coulibaly majd Simac fejjel volt eredményes. A meccs érdekessége, hogy a hazai szurkolók kedvence, Dombi Tibor 400. alkalommal lépett pályára bajnoki mérkőzésen a hajdúságiak mezében.

Tovább mélyült az Újpest és az MTK válsága. A lila-fehérek a legutóbbi négy bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni, a másik hármat elveszítették. Ezúttal Kecskemétre látogattak, a lila-fehér csapatok derbijét pedig a hazaiak nyerték 4-3-ra, úgy, hogy a 86. percben még 4-1-re vezettek. Az MTK még az újpestieknél is rosszabb sorozatban van: legutóbbi öt meccsén csak egy pontot szerzett, ezúttal a Haladás otthonában maradt alul 2-0 arányban.

A bajnoki tabella élén továbbra is a Videoton áll 29 ponttal, őt az Zalaegerszeg követi három egységnyi távolságból. A címvédő Debrecen 24 pontjával feljött a harmadik helyre, őt a 22 egységet gyűjtő Pápa és Ferencváros követi, míg az Újpest 16 ponttal a kilencedik, az MTK 15-el a tizenkettedik helyen áll.

Eredmények:
Kecskemét
- Újpest 4-3
gólok: Foxi (9.), Alimpijevics (48.), Tököli (67.), Culics (80.), illetve Böőr (39.), Rajczi (87., 11-es), Barczi (89.)
Honvéd - Győr 1-1
gólok: Hajdú (48., 11-es), Völgyi (67.)

Kaposvár - Videoton 1-4
gólok: Oláh (76.), illetve Alves (2., 11-es, 22.), Vasziljevics (11.), Elek (67.)

Paks - Siófok 0-0

Pápa - Vasas 2-1
gólok: Lázok (6., öngól), Marics (68.), illetve Ferenczi (15.)

Haladás - MTK 2-0
gólok: Simon (25.), Kenesei (45.)

Zalaegerszeg - Ferencváros 2-1
gólok: Balázs (4.), Delics (89., 11-es), Rósa (63.)

Debrecen - Szolnok 4-0
gólok: Szakály (56., 69.), Coulibaly (83.), Simac (90.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: