2014-11-26 02:27:56• hírek • Kocsis Zoltán

Önmagát verte meg a Bayern Manchesterben

A Manchester City és a Chelsea nyerte az est két angol-német rangadóját, Messi rekordot döntött, a Porto továbbjuttatta a Sahtart - dióhéjban ez történt a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó előtti csoportfordulójának keddi játéknapján.

Egészen irreálisan alakult az est rangadója, amelyen az angol és német bajnoki címvédő csapott össze: az eddig még nyeretlen Manchester City a már továbbjutott Bayern Münchent fogadta. Az első fél perc máris egy-egy veszélyes akciót hozott, majd a Bayern szépen nyugodtan ráerőltette passzjátékát a hazaiakra. Semmi sem utalt arra, hogy a City megszerezheti a vezetést, ám egy előre rúgott labdánál Benatia a tizenhatoson belül felvágta Agüerót: a marokkóit kiállították, az argentin pedig büntetett. Gól és emberhátrányban a Bayern nem hogy idegesebb lett volna, hanem tovább uralta a játékot, ráadásul a szünet előtti percekben megfordította az állást: Xabi Alonso előbb szabadrúgásból egyenlített, majd Lewandowski fejjel vezetést szerzett.

A második félidőben aztán a hazaiak számára már-már frusztráló fölényben uralta a játékot a Bayern, az emberfölényben játszó angolok komoly helyzetet sem tudtak kialakítani. Mígnem váratlan helyről kaptak segítséget: a Bayern védőitől. A 85. percben előbb Xabi Alonso, majd a 92. minutumban Boateng adott egy-egy gólpasszt Agüerónak, aki mindkétszer köszönte szépen és megnyerte a meccset csapatának. Strandon lejátszott sörmeccs esetében az utolsó öt perc láttán felmerült volna a kérdés: hány sört ígért az ellenfél...

Hasonlóan drámaian alakult a csoport másik meccse is, ahol a Roma Totti szabadrúgásával a szünet előtt vezetést szerzett a CSZKA Moszkva otthonában - ezzel az olaszok továbbjutásra álltak. Csakhogy a 93. percben egy beadás után a vendégek védői nem tudtak felszabadítani, Berezucki pedig kiegyenlített! Ezzel a 12 pontos és már biztosan csoportelső Bayern mögött a másik három csapatnak egyaránt 5 pontja van. Az utolsó fordulóban a CSZKA Münchenbe látogat, a Roma pedig fogadja az angolokat. Jelen állás szerint az egymás elleni mérleg az olaszoknak kedvez.

A szigetországiak nyerték az est másik német-angol csatáját is, a Schalke azonban alaposan pórul járt a Chelsea ellen. A londoniak udvariatlan vendégekként már a második percben vezetést szereztek Terry révén, ami a vártnál is jobban padlóra küldte a hazaiakat, akik csak egy kapufáig jutottak. A Chelsea-t 2011-ben BL-győzelemre vezető Robert di Matteo tehetetlenül nézte, hogy egykori tanítványai miként rámolnak be összesen öt gólt jelenlegi csapatának.

A csoport másik meccsén a várakozásoknak megfelelően a Sporting könnyedén, 3-1-re verte a Maribort Lisszabonban, így a második helyre lépett elő. És amennyiben az utolsó fordulóban nem kap ki Londonban a már továbbjutott Chelsea ellen, akkor ő is továbblép.

Az már korábban eldőlt, hogy az F csoportból a Barcelona és a PSG jut tovább. A két csapat ezúttal is simán nyert az APOEL Nicosia illetve az Ajax ellen, így az utolsó fordulóban egymás ellen döntik el Barcelonában, ki lesz a csoportelső. Mint ahogy a másik meccsen Amszterdamban arról döntenek majd, az Ajax vagy az APOEL folytathatja az Európa Ligában. A Barcelona győzelme kapcsán meg kell említenünk, hogy a mesterhármast szerző Messi immár 74 gólnál jár a BL-ben, megelőzve a 71. találatával eddig rekorder Rault.

A H csoportban is tudni lehetett, hogy a Porto már biztosan továbbjutott, Boriszovban szerzett sima győzelmével pedig egyrészt bebiztosította csoportelsőségét, másrészt pedig a Sahtar Donyeck továbbjutását is. Ilyen körülmények közepette Mircea Lucescu csapatának az is belefért, hogy pályaválasztóként kikapott az Athletictől. A baszkok az utolsó fordulóban Bilbaóban a BATE ellen juthatnak be az Európa Ligába.

A keddi program:

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:
E csoport:

CSZKA Moszkva -AS Roma 1-1
gólok: Totti (43.) illetve Berezucki (93.)
Manchester City - Bayern München 3-2
gólok: Agüero (21., 11-es, 83., 92.) illetve Xabi Alonso (40.), Lewandowski (45.)
Az állás: 1. (már továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. A Roma 5 p. (8-12), 3. CSZKA Moszkva 5 (6-10), 4. Manchester City 5p (7-8)

F csoport:
APOEL -FC Barcelona 0-4
gólok: Suarez (27.), Messi (38., 58., 87.)
Paris Saint-Germain -Ajax Amsterdam 3-1
gólok: Cavani (33., 83.), Ibrahimovic (79.) illetve Klaasen (67.)
Az állás: 1. (már továbbjutott) PSG 13 pont, 2. FC Barcelona 12 p., 3. Ajax Amsterdam 2 p., 4. APOEL 1 p.

G csoport:
FC Schalke 04 -Chelsea 0-5
gólok: Terry (2.), Willian (29.), Kirchoff (44., öngól), Drogba (76.), Ramires (78.)
Sporting Lisboa -Maribor 3-1
gólok: Mané (10.), Nani (35.), Szlimani (65.) illetve Jefferson (42., öngól)
Az állás: 1. Chelsea 11 pont, 2. Sporting 7 p., 3. Schalke 04 5 p., 4. Maribor 3 p.

H csoport:
BATE Boriszov -FC Porto 0-3
gólok: Herrera (56.), Martinez (65.), Tello (89.)
Sahtar Donyeck - Athletic Bilbao 0-1
gól: San José (68.)
Az állás: 1.FC Porto 13 pont, 2. Sahtar Donyeck 8 p., 3. Bilbao 4p., 4. BATE Boriszov 3 p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: