2009-11-10 16:08:19• hírek • Parajdi Andrea

Megterveztetik a jövőt

Még idén közbeszerzésre bocsájtják a megye stratégiai tervének elkészítését, amelyet a nyertes cégnek 21 hónap alatt kell majd kidolgoznia.

Mint ahogyan már arról beszámoltunk finanszírozást nyert a Szatmár Megyei Tanács egy középtávú megyei stratégiai terv elkészítésre, amely a jövőben irányt szabhat a megye fejlődésének. Ma már minden valamennyit magára adó vállalatnak, intézménynek, vagy éppen közigazgatási hivatalnak rendelkeznie kell hasonló jövőbe mutató tervekkel, hiszen csak ilyen módon lehet jó irányba haladó ütemes fejlesztésekről beszámolni.

Mivel egy stratégiai terv kidolgozása komoly költségeket igényel a Szatmár Megyei Tanács is támogatásra pályázott. A megye mintegy 457 ezer lejt nyert, amelyből 21 hónap alatt kell megvalósítsa a stratégiai tervét. A finanszírozási szerződés is megköttetett már, úgyhogy hamarosan a tervezést közbeszerzésre bocsájtják. Pataki Csabától, a Szatmár Megyei Területfejlesztési Igazgatóság vezetőjétől megtudtuk még ebben az évben szeretnék meghirdetni a licitet, hogy a jövő év elején elkezdődhessen a munka.

A stratégiai terv részletesen minden ágazatra kiterjed majd, beleértve többek között a víz-, és szennyvízgazdálkodás problémáinak megoldását, az infrastruktúra fejlesztést és a turizmus fellendítését is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: