2020-04-30 07:58:48• hírek • MTI

Online sakktorna - Kialakult az elődöntő mezőnye

Magnus Carlsent az online térben sem lesz könnyű legyőzni. FORRÁS: LENNART OOTES/LENNART OOTES
Magnus Carlsent az online térben sem lesz könnyű legyőzni. FORRÁS: LENNART OOTES/LENNART OOTES

Az alapkör csütörtöki zárónapjának eredményeitől függetlenül kialakult az elődöntő mezőnye a világbajnoki címvédő Magnus Carlsen által életre hívott online sakkversenyen.

A már korábban biztosan négy közé jutott norvég nagymester a hatodik kör második, szerdai játéknapján nem ült asztalhoz. Összecsapott viszont az amerikai Hikaru Nakamura és a kínai Ting Li-zsen, kettejük párharca négy parti után döntetlenre állt. Így az ötödikben a szabályok szerint következhetett az úgynevezett armageddon játszma, amelyben világosnak öt, míg sötétnek négy perc gondolkodási ideje van, de remi esetén utóbbi a győztes. Ebben a partiban az amerikai nagymester bizonyult jobbnak a sötét bábukat vezetve, az eredménnyel mindkét játékos a négy közé jutott.


A másik párban az ugyancsak amerikai Fabiano Caruana 2,5-1,5-re kerekedett a francia Maxime Vachier-Lagrave fölé, így biztosította helyét az elődöntőben, amelyre az alapetap csütörtöki zárása után kerül sor.


A nyolcfős szupertornán, amelyen a világranglista öt legjobbja is szerepel, mindenki találkozik mindenkivel. Az online viadal összdíja 250 ezer dollár, a győztes 70 ezret kap.


A hatodik forduló második játéknapjának eredményei:

Hikaru Nakamura (amerikai) - Ting Li-zsen (kínai) 3-2
Fabiano Caruana (amerikai) - Maxime Vachier-Lagrave (francia) 2,5-1,5


A hetedik forduló programja:

Ting-Magnus Carlsen (norvég), Jan Nyepomnyascsij (orosz)-Alireza Firuzja (iráni), Vachier-Lagrave - Hikaru, Anish Giri (holland)-Caruana 17.00

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: