2013-08-05 14:52:28• hírek • Kocsis Zoltán

Online adatbázis a nemzetközi hitelesítések számára

Az Európai Unió támogatásával készül kiépíteni egy mindenki által elérhető online platformot a belügyminisztérium, ahol az érdeklődők megtekinthetik a megyei prefektúrák dekoncentrált intézményei által kiadott nemzetközi hitelesítések listáját.

A munkaerő folyamatos globalizálódása egyre inkább szükségesebbé teszi a külföldön szerzett különböző képesítések, végzettségek elismertetését. Munkaadók, a vállalkozói szféra tagjai, közigazgatási hatóság vagy tanügyi intézmények egyre gyakrabban szembesülnek a nemzetközi hitelesítés jelentette problémákkal, ezek nehézkes ellenőrzésével.

A kiépítendő adatbázis folyamatosan, valós időben frissül majd - amint egy okiratot hitelesítenek bárhol az országban, ez egyből megjelenik majd a rendszerben. Az online platform kialakításának és beüzemelésének költsége 2,039 millió lej, ebből pedig 1,6 millió az Európai Uniótól kapott vissza nem térítendő támogatás. A rendszer kiépítése Bukarestben és az összes megyeközpontban zajlik majd és 16 hónap alatt kell elkészülnie.

A belügyminisztériumtól kapott közlemény szerint országszerte 88-an dolgoznak majd azon, hogy hogy a 42 megye kormánybiztosi hivatalának valamennyi dekoncentrált intézménye által foganatosított nemzetközi hitelesítést bármely személy és bármilyen intézmény vagy vállalat azonnal megtekinthesse.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: