2015-01-21 13:39:58• hírek • Kocsis Zoltán

Önkormányzatok és börtönök egy kalap alatt az APIA-nál

Szatmár megye közel 21.000 gazdájának még várnia kell, hogy megkapja az idei területalapú támogatást vagy az üzemanyagpótlékot, jelentette ki szerdán a prefektúrán megtartott ülésen Gabriel Les a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség igazgatója.

Les elmondta, megszületett ugyan egy kormányhatározat, amely azonban jelenleg közvitán van. „A jelek szerint február első hetére már ismerni fogjuk az alkalmazás pontos módszertanát", magyarázta.

Biztosnak tűnik azonban, hogy idei évtől nem kapnak majd területi alapú támogatást az önkormányzatok, a fegyintézetek, az erdészeti hivatal és az építkezési cégek sem.

Ezek közül a legtöbb gazdák az önkormányzatok „tiltólistára kerülése" érinti, Les ki is emelte, hogy a közlegelőkre ezentúl csak a egyesületeken keresztül kaphatnak támogatást.

A változások között szerepel továbbá, hogy az 5000 euró fölötti területi alapú támogatást kapó gazdák csak akkor kapják meg a támogatást, ha jogi személyiséggé válnak. Az 1250 euró alatti támogatást kapó gazdák viszont bizonyos kedvezményekben részesülnek majd. Hogy pontosan melyekben, az az alkalmazási módszertan elfogadását követően derül ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: