2009-06-23 15:05:16• hírek • Parajdi Andrea

Önkormányzatok bajban

A helyi tanácsuk feloszlatása miatt krízishelyzetbe kerültek Kaplony, Szaniszló és Kökényesd települések, ugyanis ilyen módon az államtól és a Megyei Tanácstól kapott pénzeket nem tudják elkölteni. Csehi Árpád tanácselnök szerdán a pénzügyminisztérium államtitkárával tárgyal a lehetséges megoldásokról.

Mivel több mint két hónapja nem ültek össze a helyi tanácsosok jogilag már feloszlatták a Kaplonyit, s jelenleg feloszlatási eljárás alatt van a Kökényesdi és a Szaniszlói tanács is. A probléma abból adódik, hogy a települések nem hagyták jóvá a saját költségvetésüket, így nincsen amiből gazdálkodjanak, nem tudják felhasználni sem a Szatmár Megyei Tanács, sem pedig a kormány által biztosított pénzeket.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta, az jelent még komoly gondot, hogy a víz-, és szennyvízgazdálkodási problémák kezelésére létrehozott ADI szövetségnek Kaplony és Szaniszló is tagja, s mivel ezeknek a településeknek jelenleg nincsen helyi tanácsa nem is tudnak olyan döntéseket hozni, amelyek a pályázási feltételekhez elengedhetetlenek.

- Szerdán találkozom a Pénzügyminisztérium államtitkárával Bukarestben, akivel megpróbáljuk megkeresni a probléma megoldását. Meg akarjuk előzni azt, hogy az önkormányzatok működtetése és a víz-, és szennyvízgazdálkodásra lekérhető 100 millió euró veszélybe kerüljön - zárta le a tanácselnök.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: