2015-10-23 15:57:04• hírek • Kocsis Zoltán

Önkormányzat: a Károlyi út munkálatai a tervek szerint haladnak!

Elutasította a Károlyi út modernizálását végző kivitelező cég a szatmári sajtóban megjelent, a munkálatok minőségét illető bírálatokat. Állítása szerint a munkálatok az eredeti tervek és elképzelések ütemében haladnak.

A Károlyi út Brandusa és Pinului utcák közötti részén szeptember 11-tól van félsávos útlezárás. Azóta folynak a felújítási munkálatok. Azok minőségét az elmúlt napokban több ellenzéki politikus és sajtótermék is bírálta: szóvá tették az újonnan leöntött aszfaltréteg repedéseit illetve, hogy részét máris felvájták és újabb réteget öntöttek helyére. A kritikákra a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a kivitelező Tehnic Asist közös közleményben reagált.

A kommünikében a cég emlékeztet arra, hogy az ominózus útszakaszra még 2014. október 13-án kapta meg az építkezési engedélyt. Az ebben meghatározottak szerint a beruházás megvalósítására 24 hónap, azaz két év áll a rendelkezésére. A teljes felújítás 11,54 millió lejbe kerül, amiből három milliót különített el idén az önkormányzat.

Mivel semmilyen lehetőség nem állt rendelkezésre, hogy a teherforgalmat a munkálatok idejére el tudják terelni, a közlekedés folytonosságának biztosítása és annak elkerülése végett, hogy a gépkocsik alkalmatlan felületen legyenek kénytelen áthaladni, a Tehnic Asist szakemberei úgy döntöttek, AB24 típusú keverékkel aszfaltozzák le az utat. „A lehetőségét, hogy ez a réteg meghibásodik, cégünk számba vette és vállalja is érte a felelősséget", áll a közleményben.

„A munkálatokat a tervekben megszabott időben és a lehető legszigorúbb feltételek között be fogjuk fejezni", zárul a közlemény.

Valami hiba csúszhatott ugyanakkor a kommunikációba, mivel a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szeptember 10-én azt ígérte, a forgalom korlátozása október 11-ig tart. Ám október 23-án a munkálatok még javában zajlanak...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: