2014-05-09 17:53:37• hírek • Kocsis Zoltán

Sikeres nők a sikerről

Biró Rozália
Biró Rozália

„Mi az, hogy siker?" Erre a kérdésre keresték a választ péntek délután a Szatmár Megyei Múzeum előadótermében sikeres szatmári és erdélyi nők. Az RMDSZ női szervezetének útmutató rendezvényén szatmári nők beszéltek életükről és tapasztalataikról, sikereikről és a női létről. Az eseményen tiszteletét tette Pataki Csaba szenátor, Kereskényi Gábor és Erdei István parlamenti képviselő, valamint Nagy Szabolcs képviselőjelölt is.

„A siker az, mikor elégedetten fekhetsz le és mosolyogva kelhetsz fel", vallja Szász Piroska, a RMDSZ szatmári női szervezetének elnöke. „Egy nő akkor mondhatja magát sikeresnek, ha szeretik, tisztelik és szükség van rá", tágította a sikeresség határait Hegedűs Csilla örökségvédelmi államtitkár.

Szász Piroska megpróbálta azonosítani is a siker feltételeit: elhatározás, kitartás, lelkesedés, akaraterő, stratégia, kapcsolatok, megbízhatóság, folyamatos tanulás, jó párkapcsolat. Na és a szerencse. „Az adódó lehetőséget azonban mindig meg kell ragadni, a kihívásokat el kell vállalni", jelentette ki. Biró Rozália, az RMDSZ nőszervezetének országos elnöke szerint „a sors ajándéka nőnek lenni. A sors pedig olyan erővel ajándékozta meg a nőket, amellyel alkotni tud és amellyel össze tud tartani egy közösséget. A közösség pedig lehet a család vagy az erdélyi magyarság. Mindkettőt összetartani igazi siker".

A Bihar megyei szenátor felhívta a figyelmet a május 25-i választásokon való részvételre. „A sikeres nő képes megváltoztatni környezetét. Csináljunk mi is egy mosolygós május 25-ét és áldozzunk fel fél órát életünkből arra, hogy biztosítjuk: legyen Szatmárnak megfelelő képviselete Bukarestben és az erdélyi magyar nőknek Brüsszelben", jelentette ki Hegedűs Csilla is, aki az RMDSZ európai parlamenti listájának a negyedik helyén áll.

A köszöntő beszédeket követően a pódiumot a sikeres szatmári nők foglalták el. Bartos Erzsébet rádiós műsorvezető, Bogya Kis Mária lelkész, Nezezon Enikő, az Aranykapu Kulturális Egyesület alapítója, valamint Méhes Katalin színművésznő saját életpályájukról meséltek a szép számú közönségnek. Az interaktív beszélgetést követően pedig az esemény csúcspontjaként dr. Kádár Annamária pszichológus lépett színre, aki stílusával nem csak a szakértőket, de a laikusokat is lenyűgözte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: