2017-09-12 17:43:37• hírek • Kocsis Zoltán

Önkéntesen is segítették a buszbaleset áldozatait

Ritkán látható odaadásról, kollegialitásról, áldozatkészségről, empátiától tettek tanúbizonyságot mindazok, akik hétfő délután/este részt vettek a Mezőpetri és Piskolt közötti buszbaleset áldozatainak mentésében.

A Szatmár Megyei Mentőszolgálat hét autóval – három Szatmárnémetiből, kettő Nagykárolyból, egy Tasnádról - sietett a helyszínre, ők öt sérültet láttak el és szállítottak a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályára. Ahová végül 12 sérült került - a SMURD rohammentősök, valamint a Bihar megyei Érmihályfalváról érkező mentősök révén. Közülük végül két személyt tartottak bent.

A mentésben azonban nem csak szolgálatban lévő szakemberek vettek részt. A nagykárolyi tűzoltóállomás több, éppen szolgálatot nem teljesítő munkatársa hagyta hátra szabad óráit és sietett a sérültek és kollégáik segítségére.

Hasonló volt a helyzet a Szatmár Megyei Kórházban is, ahol a sürgősségi osztály nappali és éjjeli váltásának tagjai várták az ellátásra szoruló sérülteket. A sebészeti és az ortopédiai osztályon szintén több, éppen szabadnapos orvos, asszisztens, ápoló sietett a sérültek segítségére.

Adrian Marc, a Szatmár Megyei Kórház menedzsere kedd délután közleményben mondott köszönetet a példaértékű áldozatkészségről tanúbizonyságot tevő kollégák odaadásáért. Megköszönte továbbá a SMURD rohammentőseinek, a készenléti felügyelőség munkatársainak, valamint a bihari egység segítségét, professzionalizmusát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: