2015-07-30 12:22:16• hírek • Szatmár.ro

Önkénteseket keres a Borókagyökér Egyesület

A hagyományőrző egyesület augusztus 9. és 15. között tartja következő kézműves táborát.

A Borókagyökér Egyesület idén két kézműves alkotótábort szervez: az elsőn már túl vannak, a következőre pedig augusztus 9-15. között kerül sor a már megszokott helyen, a Szatmárnémetitől alig 4 kilométerre található Szejke-tanyán.

Az elmúlt években már nagy sikerrel vezették be a fiatalokat a bútorfestésbe, fafaragásba és számos egyéb, kihalófélben levő foglalkozásba. A gyerekek most is megismerkedhetnek, vagy éppen fejleszthetik magukat a bútorfestésből, fafaragásból, bőrdíszművességből, gyöngyszövésből, nemezelésből és szövésből. Sőt, olyan mesterségekbe is belekóstolhatnak a gyerkőcök, amelyeket megyénkben nem is gyakorolnak - például népi hangszereket készítenek majd, vagy kipróbálhatják a kézikovácsolást. A táborban a gyerekek minden nap eszik majd a helyben készült pityókáskenyeret, amit a szülők is nagyon szeretnek - legalábbis általában akkor érkeznek a táborba, amikor az éppen kisül.

A tábor lebonyolításához szükség van önkéntesek segítségére is. A Borókagyökér Egyesület négy, 18 és 30 év közötti önkéntes jelentkezését várja, akik segédkeznének a táborozás során augusztus 9. és 15. között. A jelentkezők az egyesület Facebook oldalára üzenetet küldve jelezhetik, hogy érdekli őket a lehetőség.

Persze a táborba jelentkező gyerekeket is várja az egyesület: a részvételi díj 400 lej, akik pedig augusztus 2-ig jelentkeznek, 50 lej kedvezményben részesülnek. Érdeklődni a 0729677930-as telefonszámon vagy az egyesület Facebook oldalán lehet.

Túl vannak az elsőn, következik a második kézműves tábor

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: