2021-01-16 07:49:52• hírek • közlemény

Önkéntesek nélkül nem lenne Egy tál meleg étel sem

Az “Egy tál meleg étel” Egyesület, együttműködve a Hans Lindner Alapítvánnyal, még több célt képes elérni azáltal, hogy naponta 50 adag meleg ételt készít és szállít haza az időseknek és a rászoruló családoknak. Ezek közül a legfontosabb: sikerült megnyerni önkénteseket ebbe a közösségi akcióba.

Nyilvánvaló, hogy egy komoly tevékenységhez kezdeményezésre, ötletekre, stratégiákra, engedélyekre vagy éppen pénzalapokra van szükség. Mégis, ha ezek a nagylelkű, különböző élethelyzetekből jövő emberek nem ajánlották volna fel az idejüket és kezüket az ügy érdekében, e nagyszerű kezdeményezést nem lehetett volna vagy nehezebb lett volna megvalósítani.


Olyan egyszerű fealadatátvállalások révén szolgálják a közösséget, mint például a zöldségek tisztítása, a hozzávalók előkészítése, az étel megfőzése, az edények mosogatása, a helyiségek és a munkafelületek fertőtlenítése, segítség az étel kiszállításában, stb.


Az önkéntesség társadalmi szolidaritást, felelős polgár-hozzáállást, együttműködésben való gondolkodást, együttérzést, időráfordítást, teljes odaadást feltételez. A Hans Lindner Alapítvány önkéntesei bizonyították ezeket a készségeket, majd megosztották benyomásaikat a konyhában szerzett tapasztalataikról:



Zsigmond Dóra: „Az a tény, hogy a közös főzéssel hozzájárulhatunk egy másik ember életminőségének javításához, az, hogy törődhetek nehéz sorsú emberekkel, mérhetetlen elégedettséggel tölt el. Ha valaki maga is nehézségekkel néz szembe, akkor mások segítése még sürgetőbbé válik.”


Tatár Erzsébet: „Az önkéntesség során új emberekkel találkoztam, akik szintén segíteni akarnak, és együtt szívvel-lélekkel, és még ízletesebben főzünk. Időmet ehhez igazítom, betervezem az alkalmat, hogy hasznosan és aktívan éljek, ugyanakkor segítsek olyan embereken, akik nálam kevésbé szerencsések.”


Heim Katalin: „Úgy érzem, hogy a hozzáértésem és a közösen elkészített étel révén nagy örömet hozunk az időseknek és a rászoruló családoknak. Minden szerdán jövök főzni és örömmel veszek részt ebben a tevékenységben. Úgy gondolom, hogy mindannyian felelősek vagyunk az egyedül élő vagy beteg idősekért, és a meleg étel  hiánypótló segítség számukra.”



Összefoglalásképpen az önkéntes tevékenység során a legfontosabb értékek, hogy csapatban dolgoznak, és elégedettséggel tölti el őket, ha hozzájárulnak a környezetben fellelhető gondok enyhítéséhez..


A Hans Lindner Alapítvány önkéntes tevékenységre hívja a szatmáriakat: egyre nagyobb szükség van rájuk! Az érdeklődők jelentkezzenek munkanapokon, 8-16 óra között, az alapítvány székhelyén (Szatmárnémeti, Ceahlăului utca 38.), vagy hívják a 0261715136 telefonszámot, hogy megtudják a további részleteket.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: