2019-10-02 12:27:53• hírek • Bajnai Botond

Önkéntesek lepték el a városközpontot

Húsz civilszervezet és közintézmény vett részt szerdán 14 órától a Stea Egyesület és a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) által szervezett 4. Önkéntesek Fesztiválján.

A régi központban megszervezett esemény megnyitóján Cristina Bala a Stea Egyesület igazgatója, örömmel köszöntötte a résztvevőket, kiemelten azt a sok fiatalt, akik ellátogattak a fesztivál idei alkalmára. „Nagyon örülök, hogy itt vagytok ti, fiatalok, hiszen ez a rendezvény elsősorban nektek szól” ‒ fogalmazott Cristina Bala.

 

 

Elmondta 20 civilszervezet és közintézmény vesz részt ezen az eseményen, akik szeretnének lehetőséget biztosítani a szatmári fiatalságnak az önkénteskedésre. Elsősorban a 14 és 35 év közti korosztályt hívják és várják önkéntesnek, ugyanis önkéntesnek lenni egy nagyon jó lehetőség, annak érdekében, hogy úgy személyiségét tekintve, mint szakmailag is fejlődhessenek a fiatalok.

 

Ezt az eseményt negyedik éve ugyanazzal a céllal rendezik meg, mégpedig, hogy az ifjúság tisztában legyen azzal, melyek azok a szervezetek, ahol önkéntességet gyakorolhatnak.

 

„Fedezzétek fel a lehetőségeket, biztosan talál majd mindenki a személyiségének megfelelő, számára érdekes lehetőségeket, hiszen ez a 20 intézmény nagyon sokrétű lehetőséget kínál évről-évre önkénteseinek. Az önkéntesként szerzett tapasztalatok nagyon értékesek, ezeket kamatoztatni lehet, úgy az életben, mint a tanulmányok befejeztével, munkába állás során. Hát éljetek a lehetőséggel!” ‒ buzdította a résztvevőket a Stea Egyesület vezetője.

 

 

Az idei, önkéntességet népszerűsítő projektet a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, valamint a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal finanszírozta, a két intézmény nevében Adrian Ardelean a DJST igazgatója, valamint Adrian Albu alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

 

A megnyitót követően a résztvevő fiataloknak lehetőségük volt meglátogatni a szervezetek standjait, elbeszélgetni az önkétesség lehetőségeiről és feltételeiről, sőt itt-ott kipróbálhatták a számukra előkészített meglepetéseket.

 

A fesztivál ideje alatt 6 zenés produkciót is bemutattak a meghívott iskolák.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: