2018-07-24 06:20:52• hírek • Szatmár.ro

Önkéntesek fiatalították a Szent Jakab idősnapközi lakóit

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Jakab idősnapközijében minden nyáron önkénteskednek szatmári fiatalok.

Idén Bücs Beremisz és Fűlep Izabella, a 44-es Számú Dsida Jenő Cserkészcsapat tagjai segítettek a központ munkatársainak tartalmasan eltölteni a napi programot.


Sétálgattak, beszélgettek, játszottak a nyugdíjasokkal, akik nap mint nap szeretettel várják a diáklányok érkezését. Kincses Angéla intézményvezető szerint a fiatalok jó hatással vannak az idősekre, az együtt töltött idő alatt ők is fiatalos lendületet kapnak.


A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent Jakab Idősnapközije egyébként már 1999. óta nyújt segítséget abban, hogy a beteg, de még mozgásképes idősek szakszerű felügyelet mellett és családias hangulatban töltsék napjaikat, megelőzve ilyen módon az intézménybe kerülést, a családtól való elszakítást.



Az idősnapközi 60 év fölötti, beteg, de még szállítható idősek jelentkezését várja. A központ biztosítja a mentális és fizikai szintentartást, az egészségi állapot felügyeletét, a gyógyszeradagolást, napi 3 étkezést, tisztálkodási lehetőséget, változatos és érdekes programokat, valamint a háztól-házig szállítást Szatmárnémeti területén.


Bővebb felvilágosítást az érdeklődő idősek vagy azok családtagjai a 0261-714606-os telefonszámon igényelhetnek, valamint az intézmény székhelyén: Unirii út 38. szám, hétfőtől péntekig 7.30 és 15.30 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: