2018-10-03 12:16:26• hírek • Bede Emőke

Önkéntesek fesztiválja: tegyünk együtt közösségünkért

Szerdán délután immár harmadik alkalommal szervezték meg a régi főtéren az Önkéntesek Fesztiválját. Túlzás nélkül lehet állítani, hogy már az esemény első perceiben is több tucat fiatal tolongott az egyesületek standjai előtt.

Az idei fesztivál az „Önkéntesség – a közösség erőforrása 2018” című projekt révén valósulhatott meg, melyet a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság pénzügyi támogatásával és a helyi drogprevenciós központ segítségével hozott tető alá a Stea Egyesület. A fesztivált összefogó motívum ebben az évben a „szuperhős” lett, ugyanis a szervezők szerint bárkiből lehet hős egy-egy nehéz sorsú társa szemében, köszönhetően az önkéntességnek.
 

A szerda délutáni program 14 órakor rajtolt el, az egybegyűlteket a Stea Egyesület képviseletében Cristina-Maria Bala üdvözölte, de szót kapott Feher Doina alpolgármester, Adrian Ardelean, az ifjúsági és sportigazgatóság vezetője, illetve Camelia Iacob is, aki a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ üzenetét tolmácsolta.



A hivatalos megnyitó után a Lucaciu-szobor előtti területen  zenés és táncos előadások kezdődtek, az egyik sarokban fotózkodni lehetett, egy másik asztalnál pedig tombolára lehetett jelentkezni. Ezzel egy időben a különféle egyesületek standjainál is felpezsdült az élet: ezeknél nem csak az általuk végzett tevékenységekről lehetett információkat szerezni, hanem magáról az önkéntességről és ennek nemes terheiről is. Az esemény iránt főként általános és középiskolások érdeklődtek, de követendő példák után kutatva még kisebbek is topogtak a tömegben.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: