2012-12-05 17:25:58• hírek • Póti Orsolya

Önkénteseit ünnepelte a Caritas

Önkénteseit ünnepelte december 5-én a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a Szent Pál Központban. A rendezvény keretében betekintést nyerhettünk az Önkéntesközpont elmúlt tíz évébe és különféle műsorokra is sor került.

Az önkéntesség világnapja és a Caritas Önkéntesközpontjának 10 éves fennállása alkalmából ünnepséget szervezett a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet december 5-én, szerda délután 16 órától.

A szervezet munkatársait és elsősorban az önkénteseket táncbemutatók és egyéb kulturális programok várták, valamint tombolahúzásra és végezetül egy nagy bulira is sor került. Az önkénteseket elsőként Löchli Tünde Terézia, a Caritas igazgatónője köszöntötte, majd Ámik Mariann, az Önkéntesközpont vezetője mutatta be a központ tevékenységeit, akcióit képekben.

Mint megtudtuk, a Caritas Szervezet égisze alatt működő központ nyilvántartásában összesen 1000 önkéntes szerepel, amelyből közel 300 az aktív tag. Az önkéntesek csapata fiatalokból, azaz diákokból áll, akik évről évre bekapcsolódnak a központ által szervezett tevékenységekben és a szervezet egyéb akcióiba.

Ámik bemutatója után a Szatmári Művészeti Iskola diákjai léptek fel, majd táncbemutatóra került sor. A szervezet munkatársai egy óriási tortával és szendviccsel köszöntötték a rendezvényen megjelenő közel 150 önkéntest, majd tombolahúzásra és Red & White Partira került sor, amelyen minden a legtöbben piros és fehér öltözékben jelentek meg.

A rendezvény keretében felcsendült az önkéntesek himnusza is román és magyar nyelven.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: