2019-06-15 06:16:13• hírek • Bede Emőke

Önkéntes tűzoltók versenye: ismét diadalmaskodott az egri csapat

Ebben az évben Egri sportpályája adott otthont az önkéntes lánglovagok versenyének, melyen nem csak a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szárnyai alatt működő önkéntesek mérték össze tudásukat, hanem a magánszektorban tevékenykedő csapatok is.

A nem hivatásos tűzoltógárdák képességfelmérést megcélzó összecsapásban nyolc, az ISU-hoz tartozó önkéntes csapat képviseltette magát, a magánszférából pedig két csapat, a szatmári Electrolux, illetve a nagykárolyi Continental emberei álltak rajtvonalhoz. A versenyzőket nem csak a nyári nap melege, de a versenyszellem is fűtotte, így az összecsapás igazán jó hangulatú és izgalmas volt.


Az előző évek hagyományához hűen idén is három próbán kellett megmutatniuk tudásukat a tűzoltóknak: 4x100 méteres staféta, akadálypálya és az elmaradhatatlan „beavatkozási intézkedés”, azaz egy oltási akció szimulálása. A három versenyszámban nyújtott teljesítményük alapján a dogobó legfelső fokára állhatott az egri csapat, másodikként a szamosborhídiak végetek, a harmadik helyre pedig az apai önkéntesek futottak be. Noha a privát szektor versenyében idén csak csapat mérte össze tudását, ennek ellenére ebben a kategóriában is eredményt hirdettek: az electroluxos fiúk idén jobban teljesítettek.


A nyertesek oklevelet és trófeákat vehettek át, nyakukba pedig csillogó érem került. A legjobbak, azaz az egri csapat és az Electrolux tűzoltói pedig elnyerték a jogot, hogy részt vegyenek a július 3-5. között megrendezésre kerülő megyeközi megmérettetésen, melyet Szilágy megyében fognak megtartani.


„Örülök a fiúk sikerének, kemény és kitartó edzés áll mögötte. Lelkes, fiatal csapatunk van, az idősebbek örömmel adják át tapasztalataikat. Példaértékű csapatmunka jellemzi a győzteseket. Örülök, hogy a megyei szakasznak mi lehettünk a házigazdái, és hogy a tavalyi címet meg tudtuk védeni. Remélem, hogy a zilahi versenyen is kiváló eredményeket érünk majd el” - mondta el az eseménnyel kapcsolatban Márton Zsuzsanna, Egri község polgármestere. Hozzátette: tervben van egy női, illetve egy gyermekcsapat létrehozása is, mi több, nemrégiben benyújtottak egy erre vonatkozó pályázatot is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: