2018. október. 20., szombat
Névnap:
2018-01-13 06:30:30• hírek • Szatmár.ro

Önként dobta el magától gyermekét egy szatmárzsadányi nő, hogy külföldre mehessen

Egy szatmárzsadányi (Sătmărel) fiatal nő több hónapja igyekszik azon, hogy átadhassa a gyámhatóságnak saját, három éves gyermekét.

A Szatmár megyei nő írásbeli kérelmet nyújtott be, hogy elvegyék tőle a gyermeket. Hogy miért? Mert külföldön talált magának állást. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (DGAPC) illetékesei elmondták az anyának, hogy más megoldás is létezik, ráadásul az eljárás többlépcsős és nem ilyen egyszerű, de ő kiállt az eredeti elképzelése mellett.
 

Az asszony a 112-es telefonszámon jelentette be, hogy elhagyja az országot, ezért le szeretné adni gyermekét.
 

“Elmentünk a gyermekért, hogy biztonságos helyre vigyük. Az ügy nem egy hétköznapi eset, az anya maga kérvényezte, hogy vegyék el tőle három éves gyermekét. A kicsi nem ismeri az apját, az anyát így tájékoztatnunk kellett az eljárási folyamatról. Eszerint a nőnek keresnie kell egy közeli hozzátartozót, aki vállalni tudná a gyermek neveltetését. Ha ez megvan, utána lehet benyújtani a bíróság felé a kérelmet, amiben megfogalmazza, miért szeretne gyámot gyermekének” – mondta Adrian Balaj, a DGAPC képviselője.
 

A legfrissebb információk szerint a gyermeket azóta kiemelték a családból és egy speciális ellátóközpontba szállították.  Állítólag olyan borzalmas körülmények között nevelkedett, hogy jobbnak látták kiemelni a családból és azonnal egy számára megfelelő helyre vinni, ahol biztonságban töltheti mindennapjait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: