2017-08-29 14:53:52• hírek • Szatmár.ro

Önismeret és Istenismeret

Tizenhét plébánia negyvenkilenc fiatalja töltött közösen egy hetet Szentegyházán a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági táborában.

Sok játék, kirándulások, néptánc, kézműves foglalkozások, ima, szentségimádás és szentmise szerepelt többek között az idei egyházmegyei ifjúsági tábor programjában. A fiatalok számára azonban, elmondásuk szerint, a legfontosabb a közösségi élmény, az együtt eltöltött idő volt. Útkeresésük mellett ugyanis saját személyiségük fejlődése az, ami leginkább foglalkoztatja őket, s mindkettő vonatkozásában fontos, hogyan látják mások, milyennek ismerik társaik őket? Az önismeret témájára épülő, "Ki vagyok én, Uram?" (2Sám 7,18) mottóval meghirdetett tábor szervezett és átgondolt keretet adott önmaguk, mások szemében való felfedezésére, illetve Isten szándékainak kutatására. A kiscsoportos beszélgetéseken túl egyéni gyakorlatok, tanúságtételek, személyes élmények, történetek segítették a belső utazást. Egy alkalommal például, egymásról írtak össze jó tulajdonságokat, a gyűjteményben szereplő jellemzőket pedig ki-ki maga mérlegelte.



De az augusztus 21. és 26-a közötti táborban jutott idő külső, a térben megvalósuló utazásokra egyaránt - a helyi túrák, séták mellett az egyik napon elzarándokoltak Csíksomlyóra, ahol a kegytemplomban imádkoztak, a nyereg felé haladva keresztúti ájtatosságon vettek részt. Később a Szent Anna tó szépségeiben gyönyörködtek. Az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda idén is megpróbálta megismertetni a fiatalokkal a helyi kultúra gazdagságát - a szentegyházi néptánccsoport képviselői ugyanúgy, mint Kovács Béla bodosi bőrdíszműves előbb kis bemutatót tartottak, elmondták a gondolati-, történeti hátteret, majd gyakorlatra hívták a vállalkozó kedvűeket.

A fiatalok idén is feltöltődve, új kapcsolatokkal, barátságokkal tértek haza. A tábor során Istenélményben növekedtek, de biztosabb képet szereztek önmagukról is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: