2014-12-04 13:41:04• hírek • Szatmár.ro

Öngyilkossági kísérlet a Szatmár Megyei Kórházban

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház egyik mellékhelyiségében kísérelt meg véget vetni az életének az egyik beteg. Szerencsére egy ápolónő rátalált, a nőt azonnal a kórház intenzív osztályára vitték, ahol gépekre kapcsolták, ugyanis kómába esett.

Csütörtökön került nyilvánosságra az az öngyilkossági kísérlet, amit december 3-án követett el a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház egyik betege. Az 54 éves, Batiz községben élő nőt december 2-án utalták be a kórház szemészeti osztályára - ez a Régi Kórház épületében működik. Beutalását a szemén levő hájog indokolta, de hasi fájdalmai is voltak.

Szerdán több viszgálatot is elvégeztek rajta, a vizsgálatok végeztével pedig a nő betért a kórház egyik mellékhelyiségébe. Senki sem gondolta viszont, hogy véget akar vetni életének, ő azonban a kórházi kötényt a derekán rögzítő övvel megpróbálta felakasztani magát a vécétartályba vezető egyik csőre.

A felakasztott nőt egy ápolónő találta meg, aki azonnal értesítette a kollégáit és sikerült megmenteniük az életét - igaz, jelen pillanatban kómás állapotban van az intenzív-osztályon. Állapota súlyos - tudtuk meg Constantin Demiantól, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sajtóreferensétől.

Demian azt is elmondta: a tett elkövetésének a napján a beteg fejfájásra is panaszkodott. Az orvosok nem találnak magyarázatot a nő tettére, aki a kórlapja szerint nem küzdött pszichikai problémákkal.

Az ügyben a Szatmár Megyei Kórház vizsgálatot indított.

Legutóbb az év elején történt öngyilkosság a megyei kórházban. Akkor egy 48 éves férfi akasztotta fel magát egy lepedő segítségével. Nála orr-garat-rákot diagnosztizáltak az eset előtt egy évvel. Állapotának romlását követően december 19-én utalták kórházba, majd az azóta elvégzett vizsgálatok is megerősítették a korábbi diagnózist: betegsége gyógyíthatatlan!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: