2018-05-14 06:05:47• hírek • MTI

Öngyilkos merénylők robbantottak több keresztény templomnál

Az akciót egy család hat tagja – köztük két kislány – követte el.– adta hírül az indonéz rendőrség, hozzátéve, hogy tizenháromra emelkedett a detonációk halálos áldozatainak száma.

A támadások a zömmel muzulmán vallású ország második legnépesebb városában, Surabayában történtek három templomnál szinte egyszerre, közvetlenül a reggeli istentisztelet előtt. Több mint 40 ember megsebesült. Az elkövetők egy család tagjai voltak: az apa egy autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe, 16 és 18 éves fiuk egy motorbiciklit használt, az anya pedig a 9 és 12 éves kislányukkal együtt robbantotta fel magát. A merénylők az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezethez tartoztak. A család korábban Szíriában járt, nemrég tértek vissza Indonéziába. A detonációkban mindannyian életüket vesztették.
 

A támadók eredetileg rendőrségi célpontokat szemeltek ki, ám azok túlzott őrizete miatt változtattak a tervükön. Három, házilag eszkábált robbanószerkezetet a merénylők nem tudtak felrobbantani, ezeket tűzszerészek semmisítették meg. A rendőrség vasárnapra bezáratta a városban az összes templomot. Joko Widodo elnök ellátogatott a támadások helyszíneire, és barbár, embertelen és gyáva tettnek minősítette a robbantásokat. Az indonéziai egyházak szövetsége és az ország két legnagyobb muszlim szervezete is elítélte a merényleteket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: